Delft Chamber Music Festival

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Delft Chamber Music Festival is een festival voor kamermuziek dat sinds 1997 jaarlijks wordt gehouden in de stad Delft, rond het museum het Prinsenhof. Isabelle van Keulen was de artistiek leider van de eerste tien edities. Vanaf 2007 heeft de violiste Liza Ferschtman haar plaats overgenomen. In 2019 nam bariton Thomas Oliemans de programmering voor één editie op zich. [1] In 2020 vond er vanwege COVID-19 alleen een festivalweekend plaats waarin 4 liveconcerten met publiek gegeven werden. Deze zijn ook via livestream uitgezonden. In 2021 zal Liza Ferschtman afscheid nemen als artistiek leider. Zij neemt de programmering van de eerste week voor haar rekening. Dan neemt pianiste Nino Gvetadze het van haar over die de tweede week geprogrammeerd heeft.

Liza Ferschtman (c) Marco Borggreve

Het festival staat bekend om zijn intieme setting rond de Oude Delft in Delft. De Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft is al jaren het hart van het festival.

Nino Gvetadze (c) Sarah Wijzenbeek

Vooraanstaande musici uit Nederland en daarbuiten geven concerten tijdens het festival, ook in speciaal voor het festival geformeerde ensembles. Enkele musici die op het festival hebben opgetreden zijn, naast Isabelle van Keulen en Liza Ferschtman: Enrico Pace, Vera Beths, Gidon Kremer, Vadim Repin, Jacob Slagter, Pauline Oostenrijk, Brian Pollard, Ivan Meylemans, Ronald Brautigam, Ellen Corver, Peter Brunt, Gustavo Núñez, Quirine Viersen, Peter Masseurs, Arno Bornkamp, Osiris Trio, Boris Berezovski, Michail Pletnev, Janine Jansen, Igor Roma, Christianne Stotijn, Miranda van Kralingen, Jörgen van Rijen, Christopher Bouwman, Bram van Sambeek.

Externe link[bewerken | bron bewerken]

Referenties[bewerken | bron bewerken]