Democratisch Platform Enschede

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Democratisch Platform Enschede .jpg
Geplaatst:
02-12-2019
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: niet encyclopedisch beschreven, bronloos, en wijdt uit over landelijke partijen waar (m.i.) geen relatie mee is.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Democratisch Platform Enschede (afgekort: DPE) is een Nederlandse lokale politieke partij met een liberaal-conservatieve signatuur, die vaak rechts-populistisch wordt genoemd.

De partij werd in 2017 opgericht als verlengstuk om het liberaal-conservatieve geluid te verkondigen op lokaal niveau, zoals Forum voor Democratie het landelijk en Europees tracht. DPE heeft veelvuldig contact met de FVD provincie Overijssel en met JFVD Overijssel worden zelfs regelmatig evenementen georganiseerd, maar ondanks deze samenwerking staat DPE volledig los van FVD, maar kent vele gelijkenissen op het politieke vlak. Sinds 21 maart 2018 is DPE vertegenwoordigd in de Enschedese gemeenteraad, met één raadszetel Arjan Brouwer en twee fractieondersteuners Morgan Brejaart en Hans Jansen.

De partij DPE is opgericht door Arjan Brouwer, Morgan Brejaart, Roy Lucardie en Daniëlle de Vries allen lokaal politiek geïnteresseerd en stonden ook op de eerste vier plekken van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

DPE heeft de Enschedese politiek in 2018 op de kop gezet met met de discussie over het GOGbot festival in Enschede. Dit heeft de landelijke en zelfs de pers van buiten Nederland bereikt.

Zie links:

https://tpo.nl/2018/09/09/burgemeester-enschede-negeert-gevoelens-van-christenen-omdat-ze-niemand-bedreigen/

https://www.ad.nl/binnenland/oproep-aan-burgemeester-enschede-haal-misselijkmakend-kunstwerk-weg~a7779663/ AD

https://youtu.be/8HOPl-EjzxM RTV oost

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/ophef-enschede-om-kunstwerk/ SBS hart van Nederland

https://nos.nl/artikel/2249555-afbeelding-is-strijder-op-festival-enschede-mag-blijven.html NOS

https://www.thesun.co.uk/news/worldnews/7239836/dutch-artist-visitors-netherlands-jihadi-john-isis/

https://www.thetimes.co.uk/article/artwork-allows-visitors-to-poseas-victims-of-isis-killer-jihadijohn-x73wtx5l9

https://www.dailystar.co.uk/news/world-news/728944/isis-beatles-jihadi-john-mohammed-emwazi-gogbot-9-11-terrorism

https://www.rt.com/news/438126-jihad-execution-artwork-exhibition/