Dempsey and Makepeace

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dempsey and Makepeace was een populaire Britse politieserie die op de televisie in 1985 en 1986, in 30 afleveringen werd uitgezonden, in Nederland door de TROS. In de serie draait alles om het politieduo, de recht-voor-zijn-raap New Yorkse rechercheur James Dempsey en de typisch Engelse rechercheur Lady Harriet Alexandra Charlotte Makepeace, kortweg Harriet Makepeace. Dempsey is een nogal ruw type die jarenlange ervaring in het politievak had. Makepeace is de dochter van een Engelse lord en volgde een studie aan de Universiteit van Cambridge.

James Dempsey, gespeeld door Michael Brandon was één van de beste politieagenten in New York. Na een schandaal waarbij zijn partner werd gedood, wordt hij overgeplaatst naar SI-10, een nieuwe undercoverafdeling van Scotland Yard. Daar krijgt Harriet Makepeace, gespeeld door Glynis Barber, ook wel Harry genoemd, te horen dat Dempsey voortaan haar partner zal zijn.

De karakters van het duo lopen uiteen. Harriet de welopgevoede en gestudeerde vrouw, terwijl haar Amerikaanse partner veel impulsiever is. Dempsey vindt de werkwijze van Scotland Yard te slap, maar zijn Engelse collega’s vinden hem maar een rare sinjeur. Ondanks hun meningsverschillen blijken Dempsey and Makepeace echter een bruikbaar wapen te zijn in de strijd tegen de misdaad.

De ondersteunende karakters in de serie zijn Chief Supt. Gordon Spikings, de leider van SI-10 (een rol van Ray Smith) en Det. Sgt. Chas Jarvis (een rol van Tony Osoba).

In 1990 trouwde Michael Brandon met zijn medespeelster Glynis Barber uit Dempsey and Makepeace en in 1992 kregen ze een zoon.

Afleveringen[bewerken]

Seizoen 1[bewerken]

 1. Armed and Extremely Dangerous
 2. The Squeeze
 3. Lucky Streak
 4. Given to Acts of Violence
 5. Hors de Combat
 6. Nowhere to Run
 7. Makepeace Not War
 8. Blind Eye
 9. Cry God for Harry
 10. Judgement

Seizoen 2[bewerken]

 1. Silver Dollar
 2. Wheelman
 3. Love You to Death
 4. No Surrender
 5. Tequila Sunrise
 6. Blood Money
 7. Set a Thief
 8. The Hit
 9. In the Dark
 10. The Bogeyman

Seizoen 3[bewerken]

 1. The Burning: deel 1
 2. The Burning: deel 2
 3. Jericho Scam
 4. The Prizefighter
 5. Extreme Prejudice
 6. Bird of Prey
 7. Out of Darkness
 8. The Cortez Connection
 9. Mantrap
 10. Guardian Angel