Dennis Storm

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dennis Storm
Dennis Storm.JPG
Volledige naam Dennis Storm
Geboren 24 juni 1985
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2005—2016
Bekend van BNN
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Dennis Storm (Den Haag, 24 juni 1985) is een Nederlands voormalig televisiepresentator.

Storm groeide op in het Haagse stadsdeel Loosduinen. Na zijn middelbareschooltijd op het Dalton Den Haag was hij korte tijd student op de School of Media in Zwolle. Sinds 2005 is hij werkzaam bij omroepvereniging BNN.

Storm maakte twee programma's voor TMF (Summerbase en Game shop pro) en werd daarna toegelaten tot het opleidingstraject CoolCast bij BNN. Tegelijkertijd begon hij samen met Twan Melssen bij BNN University. Daarnaast was hij te zien in Koelkast on Tour en maakte hij verder het reisprogramma 'Weg met BNN'. Voor dit programma reisde hij met Nicolette Kluijver door Azië, Oost-Europa en Rusland. In 2008 was Storm te zien in het nieuwe BNN-programma Crazy 88 en was hij een van de panelleden van Ranking the Stars. Een jaar later nam hij deel aan de programma's Wie is de Mol? en 'Into the wild'. In 2009 maakte Storm veel programma's met Valerio Zeno, bijvoorbeeld Dennis vs Valerio, Loverboys en Proefkonijnen. Ook werd hij een van de presentatoren van 3 op Reis.

Vanaf 2009 ging Storm zich meer richten op schrijven. Hij werd columnist van maandblad FHM en het jaar erna ook van de wekelijkse jongerenkrant 7Days. In juni 2013 verscheen het boek Achievers, samengesteld door Dennis Storm. Een verzameling verhalen met bijdragen van bestsellerauteurs als James Worthy, Arjen Lubach, Arie Boomsma en Özcan Akyol, maar ook van debuterende auteurs als Omar Dahmani en Stella Bergsma.

In 2016 maakte Storm via zijn eigen Instagram-account bekend dat hij stopt met televisiemaken. De presentator zei dat hij geen plezier meer had in presenteren en zich meer op andere interesses wilde richten. In 2018 schreef hij een boek over zijn nieuwe levensfilosofie 'minimalisme'.[1]

Dennis Storm is de vader van twee kinderen.[2]

Televisieprogramma's[bewerken]

Presentator:

Kandidaat: