Dennis Storm

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dennis Storm
Dennis Storm tijdens opnames in 2012.
Volledige naam Dennis Storm
Geboren 24 juni 1985
Geboorteplaats Den Haag
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2005—2016
Bekend van Spuiten en Slikken
Try Before You Die
3 op Reis
Proefkonijnen
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Dennis Storm (Den Haag, 24 juni 1985) is een Nederlands voormalig televisiepresentator.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Jonge jaren[bewerken | brontekst bewerken]

Storm groeide op in het Haagse stadsdeel Loosduinen. Na zijn middelbareschooltijd op het Dalton Den Haag was hij korte tijd student op de School of Media in Zwolle. In 2005 ging Dennis Sorm aan de slag bij BNN.

BNN[bewerken | brontekst bewerken]

Storm maakte in 2004 twee programma's voor TMF (Summerbase en Game shop pro) en werd daarna toegelaten tot het talentenprogramma CoolCast bij BNN. Tegelijkertijd begon hij samen met Twan Melssen bij BNN University. Daarnaast was hij te zien in Koelkast on Tour en presenteerde hij later onder andere het reisprogramma Weg met BNN. Voor dit programma reisde hij met Nicolette Kluijver door Azië, Oost-Europa en Rusland.

In 2008 was Storm te zien in het BNN-programma Crazy 88 en was hij een van de panelleden van Ranking the Stars. Een jaar later nam hij deel aan de programma's Wie is de Mol? en Into the wild. In 2009 maakte Storm veel programma's met Valerio Zeno, bijvoorbeeld Dennis vs Valerio, Loverboys en Proefkonijnen. Ook werd hij een van de presentatoren van 3 op Reis.

Schrijven[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf 2009 ging Storm zich meer richten op schrijven. Hij werd columnist van maandblad FHM en het jaar erna ook van de wekelijkse jongerenkrant 7Days. In juni 2013 verscheen het boek Achievers, samengesteld door Storm. Het is een verzameling verhalen met bijdragen van bestsellerauteurs als James Worthy, Arjen Lubach, Arie Boomsma en Özcan Akyol, maar ook van debuterende auteurs als Omar Dahmani en Stella Bergsma.

Einde mediacarrière[bewerken | brontekst bewerken]

In 2016 maakte Storm via zijn eigen Instagram-account bekend dat hij stopt met televisiemaken. De presentator zei dat hij geen plezier meer had in presenteren en zich meer op andere interesses wilde richten. In 2018 schreef hij een boek, getiteld Weg ermee, over zijn nieuwe levensfilosofie minimalisme.[1] Hij is verhuisd naar Bali.[2]

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Dennis Storm is vader van twee kinderen.[3]

Televisieprogramma's[bewerken | brontekst bewerken]

Presentator:

Kandidaat: