Desperation (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Desperation
Logo Desperation.png
Tagline In this town, there are no accidents
Alternatieve titel(s) Stephen King's Desperation
Regie Mick Garris
Producent Mick Garris, Stephen King, Mark Sennet
Scenario Stephen King
Hoofdrollen Tom Skerritt, Steven Weber, Annabeth Gish, Charles Durning, Matt Frewer, Henry Thomas, Shane Haboucha, Kelly Overton, Sylva Kelegian, Ron Perlman, Sammi Hanratty
Muziek Nicholas Pike
Montage Patrick McMahon
Cinematografie Christian Sebaldt
Distributie American Broadcasting Company (VS), Warner Home Video (NL)
Première 2006
Genre Horror/thriller
Speelduur 131 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Gewonnen prijzen 1 (Excellence in Production Design Award, Art Directors Guild)
Overige nominaties 4
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal:  Film

Desperation is een Amerikaanse uit een miniserie opgebouwde horrorfilm uit 2006 van regisseur Mick Garris. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King. De film won de Excellence in Production Design Award van het Art Directors Guild en werd genomineerd voor twee Primetime Emmy Awards (voor Outstanding Art Direction for a Miniseries, or Movie en voor Outstanding Sound Editing for a Miniseries, Movie or a Special).

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Wanneer Peter (Henry Thomas) en Mary Jackson (Annabeth Gish) het stadje Desperation binnenrijden in een van zijn zus geleende auto, zet agent Collie Entragian (Ron Perlman) ze langs de kant van de weg. In eerste instantie lijkt alleen hun nummerbord van de wagen afgehaald, maar wanneer de kofferbak opengaat om een schroevendraaier te zoeken, vindt Etragian er een flinke zak marihuana. Daarop moet het stel mee naar het bureau. Op de weg daarnaartoe, krijgt het stel al een naar voorgevoel. Het stadje blijkt uitgestorven en de enige sporen van menselijke bewoning zijn de lijken langs de kant van de weg. Op het bureau schiet Etragian Peter vanuit het niets dood en gooit Mary in een cel, waar ze omringd wordt door eerdere slachtoffers van de agent (Tom Billingsley (Charles Durning) en Ralph (Matt Frewer), Ellie (Sylva Kelegian) en David Carver (Shane Haboucha)).

Terug op de weg, pikt Steve Ames (Steven Weber) met zijn busje liftster Cynthia Smith (Kelly Overton) op. Hij werkt voor schrijver John Edward Marinville (Tom Skerritt), die op de motor voor hem uit gereden is. Ames brengt hem het materiaal na dat de schrijver nodig heeft voor zijn boekpraatjes in het land. Onderweg wordt hij gebeld door Marinville, die inmiddels door Etragian achter in diens politiewagen is gegooid. Ondanks de slechte verbinding, begrijpt Ames dat de schrijver in de problemen zit. Langs de kant van de weg vinden hij en Smith diens helm en motor en gaan naar hem op zoek.

Etragian blijkt niet 'Etragian' zelf te zijn, alleen nog zijn stoffelijke omhulsel. Het lichaam van de voormalig agent wordt bezeten door de aarddemon Tak. Deze kwam vrij toen Chinese mijnwerkers te diep groeven in de plaatselijke steenmijn van Desperation. Hoewel Tak eigenlijk niets met mensen te maken wil hebben, heeft hij ze in beperkte mate nodig. De lichamen die hij bezit, raken namelijk na verloop van tijd uitgeput. Daarom legt Tak een voorraadje gevangenen aan als toekomstige gastlichamen. De gevangenen moeten zien weg te komen voor het zover is en als het even kan Tak in de tussentijd stoppen. De sleutel daartoe, blijkt de steenmijn waar de demon vandaan komt.

Trivia[bewerken]