Deutsche Welle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Deutsche Welle
Logo Deutsche Welle, sinds 2012
Voorzitter Erik Bettermann
Land Vlag van Duitsland Duitsland
Hoofdzetel Berlijn, Bonn
Televisiezender(s) DW
Radiozender(s) DW (Radio)
Eerste uitzending 3 mei 1953
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media
Hoofdkwartier van DW in Bonn

Deutsche Welle, afgekort DW, is een Duitse, internationaal georiënteerde omroep en deelnemer in de ARD. Tot de Deutsche Welle behoren een radiozender, televisiezender, een internetsite in dertig talen en een journalistieke opleiding. De opgave van de DW is het Duitsland uit te dragen als een in Europa gewortelde, uit vrije wil gecreëerde democratische rechtsstaat en begrip en uitwisseling tussen culturen en volken te stimuleren.[1]

DW (TV) is een nieuwszender die 24 uur per etmaal en zeven dagen per week in het Duits, Engels, Frans, Spaans, Arabisch, Dari en Pasjtoe uitzendt. DW (Radio) is te horen in 31 verschillende talen. DW.de is beschikbaar in 30 talen wereldwijd. De DW-Akademie biedt opleiding en bijscholing van mediaberoepen voor personen uit heel de wereld.

De Deutsche Welle zendt sinds 1953 regelmatig uit. Tot 2003 was de zender in Keulen gevestigd, daarna verhuisde de DW naar Bonn (DW (Radio), DW Akademie, DW.de). De hoofdzetel van DW (TV) is Berlijn. Bureaus zijn er in Brussel, Moskou en Washington. Een netwerk van vaste en freelance journalisten is voor de verslaggeving van DW verantwoordelijk.

Vanaf 2004 organiseert DW de jaarlijkse weblogverkiezing Best of the Blogs.[2]

Verwijzingen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Deutsche Welle van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.