DeviantArt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
DeviantArt
Logo
Type virtuele gemeenschap, tentoonstelling
Taal Engels
Registratie gratis
Eigenaar DeviantArt, Inc.
Auteur(s) Scott Jarkoff, Matthew Stephens en Angelo Sotira
Opgericht 7 augustus 2000 (23 jaar)
Oprichters Scott Jarkoff,
Matthew Stephens,
Angelo Sotira
Status Actief
Locatie Vlag Hollywood
Link (en) Officiële webpagina's
Portaal  Portaalicoon   Media
Kunst & Cultuur

DeviantArt is een Engelstalige internet-community waar gebruikers zelfgemaakte kunstwerken tentoonstellen. De website ging van start op 7 augustus 2000 op initiatief van Scott Jarkoff, Matthew Stephens en Angelo Sotira. Het bedrijf DeviantArt, Inc. is in Hollywood gevestigd.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

Het doel van DeviantArt is om elke kunstenaar, fotograaf of schrijver de kans en de plaats te geven om zijn werk tentoon te stellen en te bespreken. Ook kan men andere gebruikers vinden en met hen contact opnemen. De website telde in de zomer van 2012 meer dan 23 miljoen gebruikers en meer dan 228 miljoen getoonde kunstwerken. DeviantArt accepteert ook werken van minderjarigen.

Gebruikers op DeviantArt stellen verschillende vormen van kunst en creatieve expressie tentoon. Deze worden via een zeer uitgebreide categoriestructuur geordend. De werken die tentoongesteld worden, variëren van fotografie tot digitale kunst, traditionele kunst, literatuur, skins voor computerprogramma's en games.

De website heeft ook aparte categorieën voor het uitgebreide aanbod aan naslagmateriaal en hulpmiddelen die gratis gedownload kunnen worden, zoals textures, fonts, brushes (penselen) voor gebruik in paintprogramma's en tutorials.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie DeviantArt van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.