Dewey Martin (drummer)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dewey Martin
Martin, 2004
Martin, 2004
Algemene informatie
Volledige naam Walter Milton Dwayne Midkiff
Geboren 30 september 1940
Geboorteplaats Chesterville (Ontario)
Overleden 31 januari 2009
Overlijdensplaats Los Angeles
Land Canada
Werk
Jaren actief Jaren zestig-tachtig
Genre(s) Folkrock
Beroep Drummer
(en) IMDb-profiel
(en) Allmusic-profiel
(en) Last.fm-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Dewey Martin, geboren als Walter Milton Dwayne Midkiff (Chesterville (Ontario), 30 september 1940 - Los Angeles, 31 januari 2009) was een Canadese drummer van de invloedrijke rockgroep Buffalo Springfield.[1]

Martin begon zijn carrière als sessiemuzikant en drummer, onder meer in Nashville met Roy Orbison en The Everly Brothers. Hij verhuisde nadien naar Los Angeles. Samen met Neil Young, Stephen Stills, Richie Furay en Bruce Palmer richtte hij daar in 1966 de groep Buffalo Springfield op. De groep viel na twee jaar uiteen.

In tegenstelling tot de andere groepsleden slaagde hij er minder in nadien een succesvolle solocarrière op te bouwen. Hij bleef echter spelen, eerst in de New Buffalo Springfield totdat de rechter verbood om deze naam te gebruiken, en in verscheidene andere groepen zoals Medicine Ball. Later speelde hij in Buffalo Springfield Revisited, waarvoor hij en Palmer wel toestemming kregen.

Hits met Buffalo Springfield zijn bijvoorbeeld For what it's worth (Stop, hey what's that sound), Mr. Soul en Rock 'n' roll woman.