Diamantfraude

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Samenvoegen naar Ten minste één Wikipediagebruiker vindt dat de inhoud van dit artikel ingevoegd zou moeten worden in Imitatiediamant, of dat er een duidelijkere afbakening tussen beide artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dit artikel een redirect te worden (hier melden).

Diamantfraude is het frauderen met diamanten, door ze na te maken of zodanig te bewerken dat ze niet meer zijn waar ze qua naam voor staan.

Sommige mensen maken diamanten na en die verkopen ze dan voor veel geld. Dat heet strassen. Als mensen dat doen maken ze strassstenen. Ze komen niet voor in de natuur maar lijken toch veel op de normale edelstenen en kristallen.

Imitatiediamant[bewerken]

Doublet[bewerken]

Bij een doublet is het ene deel van een speciaal soort glas en het andere deel van diamant. Dat heet een doublet.

Triplet[bewerken]

Het kan ook dat mensen twee stukken steen (diamant bijvoorbeeld) op elkaar lijmen. Dan heet het een triplet.

Imitaties[bewerken]

Enkele imitaties van de diamant die zijn ontworpen zijn:

Normale al bestaande imitaties van de diamant zijn:

Deze edelstenen lijken allemaal op kleurloze diamanten. De oude Egyptenaren waren de eersten die de diamanten namaakten, want vroeger waren de sierstenen heel duur.

Trivia[bewerken]

"De diamantfraude" is ook de verkorte aanduiding in de media (geweest) van de omvangrijke bankfraude in het ABN Amro kantoor aan de Amsterdamse Sarphatistraat die in 1996 plaatsvond. De fraude zou de grootste zijn tot heden, bij een Nederlandse bank gepleegd.