Dichtbij

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dichtbij
Doelgroep(en) Personeel van de organisaties van de Broeders van Liefde
Frequentie Vijfmaal per jaar
Oplage 12.050
Eerste editie 2010
Land(en) Vlag van België België
Taal Nederlands
Uitgeverij(en) Broeders van Liefde
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Dichtbij is het bedrijfsblad van de Broeders van Liefde in Vlaanderen. In Wallonië heet dit Approches. Niet-personeelsleden van de Broeders van Liefde kunnen eveneens (tegen betaling) een abonnement nemen, wat maakt dat het ook een gewoon tijdschrift is.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Dichtbij werd gelanceerd in 2010. Voordien heette het Van Harte (De Tout Coeur in het Frans).[1] Het verschijnt 5 maal per jaar in een oplage van 12.050 exemplaren. Alle medewerkers van organisaties van de Broeders van Liefde krijgen het gratis.
Het tijdschrift brengt informatie vanuit de verschillende sectoren van de Broeders van Liefde: onderwijs, verzorgingsinstellingen (geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg), welzijn (orthopedagogische zorg, kinderdagverblijven en buitengewoon onderwijs) en sociale economie.
Inhoudelijk komt nieuws aan bod over de organisaties en de congregatie, gesprekken met medewerkers en interviews met bekende personen.

Naast het overkoepelende "Dichtbij" hebben de meeste voorzieningen of scholen van de Broeders van Liefde nog een plaatselijk personeelsblad.

Onderscheiding[bewerken | brontekst bewerken]

Dichtbij wordt uitgegeven door AVGEAT-atelier voor grafische en aanverwante toepassingen.[2] In 2012 behaalde deze met Dichtbij de tweede plaats bij de verkiezing van het beste personeelsblad, georganiseerd door de Belgische Vereniging voor Interne Communicatie.[3]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]