Dicke Titten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dicke Titten
Single van:
Rammstein
Van het album:
Zeit
Uitgebracht 27 mei 2022
Genre Hardrock
Duur 3:38
Label Vertigo Records, Capitol Records
Schrijver(s) Christoph Schneider, Till Lindemann, Paul Landers, Oliver Riedel, Christian Lorenz, Richard Z. Kruspe
Producent(en) Rammstein, Olsen Involtini
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
  • 9 (Oostenrijk)[1]
  • 12 (Duitsland)[2]
  • 27 (Zwitserland)[3]
  • 65 (Zweden)[4]
Rammstein
2022
Angst
  2022
Dicke Titten
 
Volgorde op Zeit
8
Angst
  9
Dicke Titten
  10
Lügen
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Dicke Titten is een lied van de Duitse band Rammstein. Het werd in 2022 als single uitgebracht en stond in hetzelfde jaar als negende track op het album Zeit.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Dicke Titten is geschreven door Christoph Schneider, Till Lindemann, Paul Landers, Oliver Riedel, Christian Lorenz en Richard Z. Kruspe en geproduceerd door Rammstein en Olsen Involtini. Het is een nummer uit het genre hardrock. Het lied gaat, zoals de titel al luidt, over volle borsten.[5] Zowel het lied als muziekvideo waren erg controversieel, aangezien ze door tegenstanders als seksistisch gezien werden.[6] De intro van het lied is afgeleid van het volkslied Muss i denn, muss i denn zum Städtele hinaus.

Videoclip[bewerken | brontekst bewerken]

De videoclip is opgenomen in Ellmau in Oostenrijk.[5] Hierin is Till Lindemann op zoek naar een vrouw zoals beschreven in het nummer.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De band had succes met het lied in de hitlijsten van verschillende Europese landen. Het piekte op de negende plaats van de Oostenrijkse hitlijst en stond zestien weken in deze hitlijst. In de Duitse hitlijst piekte het op de twaalfde plaats in de twaalf weken dat het in de lijst te vinden was. Het kwam tot de 27e plek in Zwitserland en stond drie weken in de lijst. Het stond maar één week in de hitlijst van Zweden en stond daarin op de 65e positie.