Dierenasiel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Buitenverblijven in een dierenasiel

Een dierenasiel is een (tijdelijk) onderkomen voor gezelschapdieren die door omstandigheden geen vast onderkomen hebben.

Dieren die worden gevonden of die zijn achtergelaten, worden via onder andere door de Dierenambulance of de Dierenbescherming naar het asiel gebracht en daar opgevangen. Doorgaans verzorgt een dierenasiel een dier waarvan de eigenaar niet bekend is twee weken, opdat de eigenaar de mogelijkheid heeft om het dier weer op te komen halen. Veelal verblijft het dier deze twee weken in quarantaine, opdat eventuele (overdraagbare) ziekten kunnen worden vastgesteld, zonder dat deze zich verspreiden onder de andere aanwezige dieren. Wanneer een dier niet door de rechtmatige eigenaar wordt opgehaald, vervalt het aan het asiel en kan het aan belangstellenden worden verkocht.
Ook kan men in asiels vaak (tegen betaling) afstand doen van het huisdier, waarna een nieuw onderkomen voor het dier gezocht gaat worden.

Dierenasiels werken samen met verschillende organisaties die helpen om gevonden dieren en hun eigenaren weer bij elkaar terug te brengen.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Animal shelters van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.