Dieter Coppens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dieter Coppens
Dieter Coppens
Algemene informatie
Geboren 23 januari 1978
Land Vlag van België België
Werk
Beroep tv-maker
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Dieter Coppens (23 januari 1978) is een Vlaams tv-maker. Hij is een neef[1] van de tv-broers Mathias en Staf Coppens.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Dieter Coppens maakte zijn tv-debuut in enkele afleveringen van de VRT-jeugdreeks Stafari, gepresenteerd door neef Staf Coppens.[2] Dieter Coppens werd vooral bekend met 2BE-realityreeks De poolreizigers, waarin hij met Stafs broer Mathias Coppens bijna zonder budget de wereld door liftte, ruwweg langs het traject van de Pan-Amerikaanse weg, van de Zuidpool (eigenlijk Chileens Vuurland) tot de Noordpool, daar aansluitend bij een expeditie van Dixie Dansercoer. Eerder hadden de twee neven ook al samen gewerkt voor TMF Vlaanderen in een gelijkaardig trektochtprogramma, "The Road Ahead". Dieter Coppens presenteerde ook vanaf februari 2009 de Vlaamse versie van het interviewprogramma Hello Goodbye voor VTM.

Hij reisde voor het Eén-magazine Iedereen beroemd in 2012 door het Finse berengebied en was in 2014 een van de reporters van Manneken Pis.

In het najaar van 2013 was hij samen met Sofie Engelen coach voor het VRT-project "Carte Blanche", waarbij "De VRT geeft jongeren de kans om televisie heruit te vinden". Het leidde tot een aantal nieuwe programma's in 2014 op OP12.

In het voorjaar van 2016 en 2017 was hij de presentator van Copy beest waarin hij samen met dieren moest werken, en bepaalde van hun eigenschappen en vaardigheden, of talenten moest trachten over te nemen.

In 2018 was Dieter te zien in het programma Down the road op Eén. Daarin ging hij met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down op reis. Het programma kreeg een Gouden Roos.[3] In 2019 kwam er een tweede reeks. In 2020 waren ook reeks 3 en 4 te zien op tv. Seizoen 5 volgde in 2022.[4] In 2018 presenteerde hij het dierenprogramma Animalitis.

Naast zijn televisiecarrière is Coppens zelfstandig actief als grafisch ontwerper. Hij is ambassadeur van Warme William, een organisatie die zich inzet voor het mentale welzijn van kinderen en jongeren in Vlaanderen.[5]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]