Naar inhoud springen

Dina Tersago

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dina Tersago
Dina Tersago
Geboren 3 januari 1979
Geboorteplaats Puurs
Land Vlag van België België
Beroep Presentatrice, actrice en model
Bekend van Presentatie Boer zkt Vrouw
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media
Televisie

Dina Tersago (Puurs, 3 januari 1979) is een Belgische tv-presentatrice, actrice en model.

Dina Tersago werd bekend doordat ze in 2001 Miss België werd. Hierna werkte ze als redacteur bij het televisiebedrijf Woestijnvis en ze werkte mee aan enkele reportages voor het programma Vlaanderen Vakantieland. Ze speelde als actrice ook mee in enkele afleveringen van de televisieserie Het eiland.

In 2004 presenteerde ze het televisieprogramma Château Bravoure. Vanaf dat jaar en tot op heden is ze presentatrice van Boer zkt Vrouw.

In 2006 werd ze de winnares van de eerste editie van het VTM-programma Sterren op de Dansvloer. Later dat jaar werd bekend dat Dina een koppel vormde met Wim Gevaert, haar danspartner uit dat dansprogramma. Samen schreven ze ook het boek Start to dance waarmee ze hun passie voor het dansen wilden doorgeven. Intussen is het koppel uit elkaar sinds juli 2010.

In datzelfde jaar presenteerde ze het VTM-televisieprogramma Wie wordt de man van Wendy?. In 2007 presenteerde ze Superhond 2007 en in 2008 was ze de presentatrice van het tweede seizoen Superhond 2008 en van Wie wordt de man van Phaedra?.

In 2010 presenteerde ze MasterChef en de warming-up van Sterren op de Dansvloer, in het voorjaar van 2011 was Dina te zien als gastvrouw in Wie Kiest Pieter?, een VTM-programma rond basketballer Pieter Loridon en zijn mogelijke nieuwe liefde.

Van oktober 2011 tot en met maart 2012 was ze een van de presentatoren van Voor de Show, op VTM.[1] Eind maart stopte ze echter als presentatrice om zich meer toe te leggen op realityprogramma's, zoals Wie Trouwt Mijn Zoon?.[2] In november 2012 zetelde ze in de jury van het vijfde seizoen van Sterren op de Dansvloer.

Bij VIER (Play4) presenteerde zij in 2019 en 2020 het woonprogramma Blind Gekocht. Ze zette in 2020 de samenwerking stop omdat dit niet meer te combineren viel met haar werkzaamheden bij VTM, waar zij naast Boer zkt vrouw nog programma's presenteert.[3]

Sinds 2020 presenteert zij met Andy Peelman op VTM drie seizoenen van Ze zeggen dat, waarin zij proefondervindelijk uitzoeken of bepaalde volkswijsheden en beweringen waar zijn of niet.

Zij presenteert sinds 2021 Huis gemaakt een programma waarin koppels die een huis verbouwen dit kunnen winnen.

Op 21 mei 2015 beviel zij van een zoon. Op 15 september 2017 werd haar tweede zoon geboren.

Voorganger:
Joke van de Velde
Miss België
2001
Opvolger:
Ann Van Elsen