Dinosaur (attractie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
DINOSAUR
Entree van de attractie
Entree van de attractie
Algemene informatie
Huidige locatie Vlag van Verenigde Staten Disney's Animal Kingdom
Soort attractie Multi motion darkride
Bouwer(s) Intamin AG
Opdrachtgever Walt Disney Imagineering
Status Geopend
Opening 22 april 1998
Thematisatie en muziek
Thema Dinosauriërs
Tijdreizen
Voorshow Aanwezig
Componist Richard Bellis
Eigenschappen
Topsnelheid 19,2 km/u
Ritduur 3:05 minuten
Capaciteit 12 personen/voertuig
Onride foto Aanwezig
Veiligheid
Minimale lengte 102 cm
Minimale leeftijd 7 jaar
Niet geschikt voor Verboden voor hartpartiënten Hartpatiënten
Verboden voor zwangeren Zwangeren
Veiligheidsbeugel Veiligheidsgordel
Wachtrij
Snelpas FastPass
Single riders-rij Afwezig
Baby switch Aanwezig
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Dinosaur is een multi motion darkride in het Amerikaanse attractiepark Disney's Animal Kingdom en staat in het themagebied DinoLand. De darkride is geopend op 22 april 1998 onder de naam Countdown to Extinction. Dit is later aangepast naar Dinosaur als verwijzing naar de Disney-animatiefilm Dinosaur.

Opzet[bewerken]

Wachtrij[bewerken]

De wachtrij heeft veel weg van een museum. Via verschillende gangen en ruimtes waar onder andere een skelet van een Dinosauriër opgesteld staat, komt men uit bij de ruimte waar de voorshow gepresenteerd wordt. In de voorshow wordt uitleg gegeven dat de bezoekers een tijdreis zullen maken om kennis te maken met dinosauriërs.

Rit[bewerken]

Het transportsysteem van de attractie zijn voertuigen die eruitzien als safari-jeeps met twaalf zitplaatsen. De rit begint en eindigt in een kleine ruimte die figureert als de tijdmachine. Er hangt rode neonverlichting en zijn misteffecten. Tijdens de rit rijdt het voertuig door een jungle-achtige omgeving. Rondom en in de beplanting staan animatronics van dinosauriërs opgesteld, in totaal elf. Een aantal dinosauriërs vallen van boven of opzij het voertuig aan. Tijdens de rit is het gesprek tussen de computer en de bestuurder hoorbaar, die overigens niet zichtbaar aanwezig is. Tegen het einde van de rit vertelt de computer dat over 60 seconden er een meteorietinslag zal plaatsvinden. Net voordat de meteoor inslaat wordt het voertuig terug naar het heden geteleporteerd.

Veiligheid[bewerken]

Om veiligheidsredenen dienen bezoekers een veiligheidsgordel te dragen en is de attractie verboden voor kinderen onder de zeven jaar en kleiner dan 102 cm. De attractie wordt als vrij heftig ervaren, ondanks het een darkride is. De combinatie van onverwachtse bewegingen, donkere ruimtes, speciale effecten en levensechte dinosauriërs maakt dat de attractie als thrillride wordt aangemerkt. De bewegingen van de voertuigen zijn vrij hevig en kunnen vergeleken worden met een rodeo.

Externe link[bewerken]