Dionne Stax

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dionne Stax
Afbeelding gewenst
Volledige naam Dionne Stax
Geboren 22 april 1985
Geboorteplaats Boxmeer
Origine Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2007–heden
Bekend van NOS Journaal
NOS op 3
Portaal  Portaalicoon   Media

Dionne Stax (Boxmeer, 22 april 1985) is een Nederlandse journaliste en nieuwslezeres. Dionne is een dochter van Charles Stax.

Biografie[bewerken]

Stax begon in 2007 bij NOS Headlines, de voorloper van NOS op 3, als stagiaire. Daar verzorgde zij weekoverzichten van NOS Headlines voor het digitale themakanaal NOS Journaal 24. Na het lopen van een tweede stage op de binnenlandredactie studeerde Stax in 2009 af aan de Universiteit van Amsterdam.

Sinds februari 2012 was Stax een van de presentatoren van het nieuwsbulletin NOS op 3 op televisie. Naast het presenteren werkt Stax als binnenlandredacteur bij NOS Nieuws. In juni 2013 werd ze een van de vaste gezichten van de ochtend- en daguitzendingen van het NOS Journaal. Zij schoof door, omdat Annechien Steenhuizen presentator van het 20.00 uur Journaal werd. Sinds mei 2015 presenteert Dionne Stax ook af en toe 18:00, Nieuwsuur en Laat. Ook had ze dienst ten tijde van de aanslagen in Parijs bij de redactie van Charlie Hebdo en later tijdens de gijzelingen. Ze presenteerde extra journaals. Vanaf 2015 presenteert ze de verkiezingsuitslagen: Ze heeft dit overgenomen van 'schermman' Herman van der Zandt.

Bronnen, noten en/of referenties