Dionne Stax

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dionne Stax
Afbeelding gewenst
Volledige naam Dionne Stax
Geboren 22 april 1985
Geboorteplaats Boxmeer
Origine Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2007–heden
Bekend van NOS Journaal
NOS op 3
Portaal  Portaalicoon   Media

Dionne Stax (Boxmeer, 22 april 1985) is een Nederlandse journaliste en nieuwslezeres.

Biografie[bewerken]

Stax begon in 2007 bij NOS Headlines, de voorloper van NOS op 3, als stagiaire. Daar verzorgde zij weekoverzichten van NOS Headlines voor het digitale themakanaal NOS Journaal 24. Na het lopen van een tweede stage op de binnenlandredactie studeerde Stax in 2009 af aan de Universiteit van Amsterdam.

Sinds februari 2012 was Stax een van de presentatoren van het nieuwsbulletin NOS op 3 op televisie. Naast het presenteren werkt Stax als binnenlandredacteur bij NOS Nieuws. In juni 2013 werd ze een van de vaste gezichten van de ochtend- en daguitzendingen van het NOS Journaal. Zij schoof door, omdat Annechien Steenhuizen presentator van het achtuurjournaal werd. Sinds mei 2015 presenteert Dionne Stax ook zo nu en dan het zesuurjournaal, het journaal in Nieuwsuur en het late journaal. Op 5 december 2015 presenteerde ze haar eerste NOS 20:00 Journaal.

Ook had Stax dienst ten tijde van de aanslagen in Parijs bij de redactie van Charlie Hebdo en later tijdens de gijzelingen. Ze presenteerde extra journaals. Vanaf 2015 presenteert Stax de verkiezingsuitslagen als opvolger van Herman van der Zandt.

Op 27 april 2016, Koningsdag, in Zwolle was Stax de eerste journalist ooit die de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane mocht interviewen, nadat ze in hetzelfde interview de ouders van de prinsessen wat vragen had gesteld.[1]

  1. http://nos.nl/liveblog/2101697-koninklijke-handen-schudden-in-zonnig-zwolle.html