Naar inhoud springen

DippieDoe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Attractiepark DippieDoe
DippieDoe
Slagzin ...daar willen alle kinderen naartoe!
Eigenaar Stein van Pelt
Opening 1999
Seizoen Hele jaar geopend (het buitenpark vanaf april t/m oktober)
Oppervlakte 2,7 ha
Attracties
Totaal 25
Achtbanen 2
Locatie
Locatie Best, Vlag van Nederland Nederland
Coördinaten 51° 30′ NB, 5° 26′ OL
Provincie Brabant
Officiële website
Attractiepark DippieDoe op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

DippieDoe is een Nederlands pretpark gelegen bij recreatiegebied Aquabest in Best. DippieDoe is gelegen aan Aquabest, een recreatiemeer met een zwem- en strandgedeelte.

Parkbeschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

De 25 attracties in het park staan zowel binnen (indoor) als buiten (outdoor). De indoorhal is 3.000 m² en het buitenterrein 32.000 m². Het park richt zich vooral op families met kinderen tot 12 jaar.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het park opende voor het eerst zijn deuren voor publiek in 1999. De eerste Achtbaan in het park opende in 2005 en heeft er tot 2013 dienst gedaan. In 2011 opende de tweede achtbaan, Tyfoon.

Op 20 december 2017 is het park gestart met een verbouwing die klaar was op 10 februari 2018. De indoorhal ging toen weer open. Het buitengedeelte opende op 10 maart 2018, met nieuwe attracties en een nieuwe indeling van attracties. Dat jaar opende ook de achtbaan Dolle Pier.

In 2020 organiseerde het park voor het eerst een Halloween event, genaamd DippieBoe.

Op 1 april 2021 opende de Dollybots, een botsauto attractie die enkel geschikt is voor kinderen. Op 3 juni 2023 werd de grote minigolfbaan Piraten Golf geopend. Deze minigolfbaan bestaat uit 18 verschillende holes en is gethematiseerd naar piraten.

Attracties[bewerken | brontekst bewerken]

Indoorhal[bewerken | brontekst bewerken]

De indoorhal bestaat uit o.a. de Klauterkajuit en de Dreumesbaai welke geschikt is voor peuters. Ook zijn hier twee attracties te vinden, namelijk draaimolen Tuimelaar en Mini-vrijeval Stormtoren.

Buitenterrein[bewerken | brontekst bewerken]

Op het buitenterrein staan onder andere de achtbanen Tyfoon en de Dolle Pier, de Rockin' Tug Dolle Dobber, zweefmolen Draaikolk, schommelschip Slinger Sloep. Ook zijn er attracties voor kleinere kinderen, zoals botsauto's Dollybots en zweefmolen Schoeprad.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]