Directeur-Generaal Willemspark

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Directeur-Generaal Willemspark is een park van 10 hectare in Knokke-Heist. Het bevindt zich op het grondgebied van de deelgemeenten Heist en Duinbergen.

Het park ontstond uit het Bosje van Heist. Na de Tweede Wereldoorlog werd dit duinengebied omgevormd tot een park. De verschillende paadjes in het park herinneren aan Heistse politieke gevangenen. De naam van het park verwijst naar directeur-generaal Willems, een ambtenaar die de verwezenlijking van het park mogelijk heeft gemaakt.

In het park werden twee vijvers met opgemetselde oevers aangelegd. Tevens zijn er tennisvelden en een petanquebaan. Een gedeelte van het park bestaat uit duinen. Vroeger bevonden zich ook enkele bunkers in het park, deze zijn ondertussen opgeruimd. In 2012 is men gestart met een vernieuwingsoperatie van het park: oude bomen werden verwijderd voor nieuwe begroeiing en de twee vijvers werden afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe vijver met natuurlijke oevers.

In 1980 werd in het park het gemeentelijk zwembad De Raan aangelegd, op de hoek van de Zeedijk en de Parkstraat. Sinds 1 september 2012 is de definitieve sluiting van het zwembad een feit, maar voor een nieuwe bestemming van het gebouw is dan nog geen sprake.


Externe link[bewerken | brontekst bewerken]