Diva Mayday

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Diva Mayday
Diva Mayday optredend tijdens de parade van Hartjesdag in Amsterdam, 19 augustus 2007
Diva Mayday optredend tijdens de parade van Hartjesdag in Amsterdam, 19 augustus 2007
Algemene informatie
Volledige naam Diva Mayday
Geboren Muiden, 2 oktober 1974
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Beroep Entertainer
Website Diva Mayday
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Diva Mayday (Muiden, 2 oktober 1974) is een Nederlandse travestie-artiest die voornamelijk optreedt als gast op de rode loper, host bij evenementen en personality in tv-programma's.

Biografie[bewerken]

Jeugd[bewerken]

De latere Diva Mayday begon op vierjarige leeftijd met jurken aan te trekken en deed op zevenjarige leeftijd mee aan de Playbackshow van Henny Huisman. Later deed hij bij verschillende gelegenheden al playbackend artiesten als Dolly Parton en Madonna na.

Carrière[bewerken]

Als Diva Mayday brak hij in 1995 door tijdens een travestieverkiezing onder leiding van Nickie Nicole. Hiermee werd Mayday een vertegenwoordiger van de tweede generatie dragqueens. Mayday trad regelmatig op in Amsterdamse discotheken zoals RoXY en iT. Mayday heeft ook een tijdlang opgetreden als ambassadeur voor de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam.

Tegenwoordig werkt hij, naast alle shows en presentatieklussen, ook als dj en was hij van 2010 t/m 2014 organisator van de populaire feesten Can You Feel iT? in de Amsterdamse club AIR, de plek waar voorheen de fameuze club iT gevestigd was, waar dit feest op teruggreep. Can You Feel iT? werd in 2011 uitgeroepen tot beste feest van het jaar door homowebsite Gay.nl en uitgaansmagazine Gay & Night.

In dit laatste tijdschrift heeft Mayday tevens een fotocolumn en daarnaast presenteert ze de rubriek Mayday TV on Tour voor de Amsterdamse homo-omroep MVS. Op 2 oktober 2014 vierde Mayday haar 25-jarig artiestenjubileum. Ze is dan ook te zien in de film Hartenstraat.

Externe links[bewerken]