Domien Verschuuren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Domien Verschuuren
Domien Verschuuren tijdens Serious Request 2014
Domien Verschuuren tijdens Serious Request 2014
Volledige naam Domien Matthijs Emile Vincent Verschuuren
Geboren 27 januari 1988 in Tilburg
Origine Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2006-heden
Bekend van NPO 3FM, BNNVARA
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Domien Verschuuren (Tilburg, 27 januari 1988) is een Nederlands radio-dj voor BNNVARA op NPO 3FM, waar hij van 06.00 tot 09.00 uur het programma Domien, Jouw Ochtendshow presenteert.

Biografie[bewerken]

De radiocarrière van Verschuuren begon al op jonge leeftijd thuis op zijn kamer waar hij programma's maakte voor zijn familie. In de loop van de jaren 90 kwam hij terecht bij de Lokale Omroep Goirle waar hij in de kinderredactie zat van het programma Hatjewat, wekelijks maakte een aantal van de redactieleden het programma dat tussen 12.00 en 13.00 uur werd uitgezonden. Toen Verschuuren naar de brugklas ging heeft hij wegens tijdgebrek hiermee moeten stoppen.

In 2002 besloot Verschuuren om te beginnen met internetradio. Hij heeft programma's gemaakt voor stations als Now FM, WebJam Radio, Sundance Radio, HotShot Radio en ActionRadio.nl. In de zomer van 2004 besloot hij te solliciteren voor een eigen programma op de lokale omroep van Eindhoven, Radio E-FM. In datzelfde jaar begon Verschuuren aan een programma op een internetradiozender, ditmaal voor Actionradio. In april 2005 stopte hij daar.

Op Radio E-FM kreeg Verschuuren al snel zijn eigen wekelijkse avondprogramma, wat uiteindelijk uitliep in een wekelijks programma op de zaterdagmiddag. Eind januari 2006 besloot hij te stoppen bij Radio E-FM. Verschuuren ging vervolgens de succesvolle podcast Koelcast maken. Tot 11 januari 2006 maakte hij hiervoor 50 wekelijkse afleveringen. Vervolgens ging Verschuuren opnieuw internetradio maken, ditmaal bij KX Radio. Hier was hij tot april 2007 te horen met het programma Door en Door Domien, een naam die hij eerder had gebruikt tijdens zijn tijd op Radio E-FM.

3FM[bewerken]

Sinds eind april 2006 is Verschuuren tevens te horen op de landelijke publieke radiozender 3FM in de uitzendtijd van de NPS.

Hier maakte hij tot eind december 2007 het nachtprogramma Domien en verzorgde hij vanaf september 2006 de productie voor het wekelijkse programma Ekstra Weekend. In 2008 kreeg Domien zijn eigen programma's op de zaterdagavond en donderdagnacht, Weekend DNA en Nacht DNA, samen met Annemieke Schollaardt.

Vanaf 29 september 2008 presenteert Verschuuren elke doordeweekse nacht van 04.00 tot 06.00 het programma Domien is wakker. Inmiddels was het programma Nacht DNA gestopt. Verschuuren: “Ik ben onbeschrijfelijk blij met deze kans. Ik heb me in de 3FM dj-opleiding kunnen ontwikkelen als radio-dj, maar nu krijg ik de kans om heel veel vlieguren te maken. Elke dag een programma maken is toch de droom van elke dj.”[1]

Vanaf februari 2009 tot half augustus 2010 presenteerde Verschuuren een nieuw radioprogramma op 3FM. Het programma heette ook Domien is wakker maar was te horen op zaterdag en zondag tussen 07.00 tot 10.00 uur. Vanwege zijn ochtendprogramma was hij vanaf 7 maart dat jaar met het programma Weekend DNA gestopt, wat vanaf 7 maart door Annemieke Schollaardt solo gepresenteerd zou gaan worden.

Van 6 september 2010 tot en met december 2013 presenteerde Verschuuren van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur het programma @Work, dat daarmee Arbeidsvitaminen opvolgde dat tot dan toe door Gerard Ekdom gepresenteerd werd. Sindsdien is Verschuuren weg bij de NPS, (nu de NTR) en maakt hij programma's voor BNNVARA.[2]

Op 6 januari 2014 verhuisde Verschuuren naar de avond van 3FM om van maandag tot en met donderdag het programma Dit is Domien te maken tussen 19.00 en 22.00 uur. Daarmee volgde het MetMichiel op van Michiel Veenstra, die op zijn beurt naar de ochtend verhuisde.[3] Vanaf 1 juni 2015 werd het programma uitgezonden tussen 18.00 en 21.00 uur. De laatste uitzending van Dit is Domien was op 10 november 2016.

Vanaf 14 november 2016 is Verschuuren te horen in de ochtend van NPO 3FM, waar hij het programma Jouw Ochtendshow presenteert. Hiermee volgt hij Giel Beelen op, die per 11 november 2016 was gestopt met het ochtendprogramma.

3FM Serious Request[bewerken]

In 2014 maakte Verschuuren zijn debuut in het Glazen Huis voor 3FM Serious Request. Ook in 2015 zette hij zich samen met Giel Beelen en Paul Rabbering in voor 3FM Serious Request. In 2016 nam Verschuuren ook plaats in het Glazen Huis, dat op de Grote Markt in Breda stond. Samen met Frank van der Lende probeerde hij zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen met longontsteking in Afrika. Het eindbedrag bedraagt 8,7 miljoen. Ruim 2,5 miljoen werd opgehaald met de Lak-aan actie van de terminaal zieke, 6-jarige Tijn. In 2017 nam Verschuuren wederom plaats in het Glazen Huis, dit keer met Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn. Samen probeerden zij zoveel mogelijk geld op te halen om "verscheurde gezinnen" weer bijeen te brengen.

Vlogger[bewerken]

Verschuuren begon op 13 november 2015 met het maken van vlogs op YouTube. Onder de naam Dit was Domien, dat afgeleid is van zijn eerdere radioprogramma Dit is Domien. Inmiddels heeft hij meer dan 20.000 abonnees. Domien neemt echter regelmatig pauzes, vanwege de drukte die erbij komt kijken.

Trivia[bewerken]

  • In 2007 won Verschuuren de Marconi Award voor beste aanstormend talent.
  • Op 13 oktober 2010 was Verschuuren de winnaar onder de mannen van de "3FM Annual Bowling Competition".
  • Naast zijn radiowerkzaamheden maakt Verschuuren op onregelmatige basis internetradio vanuit zijn eigen huis onder de naam "Domien.FM, soms samen met Swijnenstal van Coen Swijnenberg."
  • Verschuuren is de voice over in de Behind The Scenes youtube-serie van de documentaire serie over het maken van "Baron 1898", een nieuwe Efteling-attractie. Daarnaast is hij ook de stem achter het tv-programma Spuiten en Slikken.
  • Samen met Tjitse Leemhuis trad Verschuuren ook op als live-dj onder de naam "Hilversum House Maffia". Begin 2016 kondigde Verschuuren aan hiermee te stoppen wegens gebrek aan tijd.
  • Sinds 2015 vlogger op YouTube.
  • Deed in de zomer van 2017 mee aan het programma De Slimste Mens.

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]