Dominic Vos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
13-01-2020
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.
De hiervoor opgegeven reden is: Alleen bekendheid vanwege een mentorschap lijkt wat weinig voor een encyclopedisch artikel.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Dominic Vos
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Dominic Armando Sebastiaan Vos
Geboren 9 maart 1982
Geboorteplaats Rotterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2000-heden
Genre(s) Pop, Rock
Beroep Zanger, Bassist
Actief in 9 Lives, Free Hugs, The Shuffles
Jaren actief in formatie 2000-Heden
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Dominic Armando Sebastiaan Vos (Rotterdam, 9 maart 1982) is een Nederlandse zanger en bassist. Tevens is hij de oprichter van het evenementenbureau DasV Productions.

Levensloop[bewerken]

Jeugd[bewerken]

Vos groeide op in de Rotterdamse wijk Delfshaven, dat indertijd werd gezien als een volksbuurt. Nadat hij op 15 jarige leeftijd het huis werd uitgezet waarnaar hij door heel Europa heen zwierf waar hij in aanraking kwam met diverse straatmuzikanten volgde zijn liefde voor muziek al snel. Van zijn laatste centen kocht hij snaren voor een gitaar die hij bij het grofvuil had gevonden en daarmee verdiende hij zijn brood.

Radio[bewerken]

In 2004 kwam hij terecht bij de interne radiozender het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis waar hij een benefietfestival organiseerde en de productie op zich nam voor nieuwe radiojingles.[bron?]

Muziek[bewerken]

Sinds 2008 speelt Vos in diverse bands, zoals 9 Lives, Critical Solution, Free Hugs en The Shuffles.[1]

Met Free Hugs had hij in augustus 2012 een Single Release in het programma de 2 Minuten Show dat destijds op Kink FM werd uitgezonden, ze stonden hierna 4 weken in de Top 3.[2]

Evenementenbureau[bewerken]

In 2017 richtte Vos zijn eigen bedrijf DasV Productions[3] op omdat hij inmiddels al meerdere evenementen organiseerde en omdat hij zijn management en boekingen niet meer via andere wilde laten doen.

Privé[bewerken]

Nadat het een tijdje niet goed ging met Vos heeft hij sinds 2019 mentorschap van Kristel Verbeke en Hanne Verbruggen,[4] dit hebben zij op zich genomen om te voorkomen dat hij zover terug zou zijn vallen dat hij opnieuw op staat zou moeten leven.[bron?]

Trivia[bewerken]

  • Met een ludiek Facebookevenement waar meer dan 5400 gebruikers in geïnteresseerd waren en meer dan 2300 mensen bij aangaven aanwezig te zullen zijn, wist Vos in december 2015 de media te bereiken[5]
  • Vos werd gevraagd als jurylid van All Together Now Seizoen 1, maar heeft dit onbekende redenen afgewezen.[bron?]