Dominique Leroy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dominique Leroy
Dominique Leroy (2014)
Dominique Leroy (2014)
Persoonlijke informatie
Geboren 8 november 1964
Geboorteplaats Vlag van België België, Elsene
Opleiding Solvay Brussels School of Economics and Management (ULB)
Beroep bestuurder
Bedrijf Proximus Groep
Titel(s) CEO
Portaal  Portaalicoon   Economie

Dominique Leroy (Elsene, 8 november 1964) is een Belgisch bestuurder.

Biografie[bewerken]

Leroy behaalde de graad van handelsingenieur aan de Solvay Brussels School of Economics and Management van de Université libre de Bruxelles in 1987.

Leroy begon haar carrière bij Unilever en haar toenmalige dochtermaatschappijen Hartog en Union, die in 1995 gefuseerd werden. Bij Unilever eindigde ze als CEO van Unilever Belgium, een post die ze van september 2007 tot oktober 2011 uitoefende. Vanaf november 2011 werkte ze bij het telecombedrijf Belgacom, de toenmalige naam van Proximus. In 2012 werd ze er directeur private markt. Op 9 januari 2014 werd ze aangesteld met een mandaat van zes jaar als afgevaardigd bestuurder van de maatschappij, in opvolging van Didier Bellens, die op 15 november 2013 was ontslagen wegens belangenconflicten. Leroy is voorstander van een gedeeltelijke privatisering van Proximus, zodat de Belgische staat niet langer de meerderheid van de aandelen zou bezitten. Ze behaalde positieve resultaten in de eerste jaren van haar mandaat. In 2015 werd ze verkozen tot Manager de l'Année, de Franstalige tegenhanger van de prijs Manager van het Jaar van Trends toegekend door Trends-Tendances.

Leroy zetelt als onafhankelijk bestuurder in de raad van bestuur van Lotus Bakeries. Vanuit de Proximus Groep maakt ze ook deel uit van de raden van bestuur van Scarlet en Tango.