Dominique van der Heyde

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dominique van der Heyde
Dominique van der Heyde.jpg
Achtergrondinformatie
Geboren 2 juli 1964
Geboorteplaats Leiden
Land Nederland
Opleiding politicologie aan de VU
Beroep Journalist
Portaal  Portaalicoon   Media

Dominique van der Heyde (Leiden, 2 juli 1964) is een Nederlands journalist. Ze werkt als parlementair verslaggever voor de NOS.

Loopbaan[bewerken]

Van der Heyde doorliep het Stedelijk Gymnasium Arnhem en studeerde vervolgens politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Ze werkte meerdere jaren op de buitenlandredactie, daarna stapte ze over naar de parlementaire redactie van de NOS in Den Haag, vanwaaruit ze als parlementair verslaggeefster en commentatrice optreedt. Ze is de opvolger van Ferry Mingelen als 'politiek duider'. Haar werkveld is veelal het Haagse Binnenhof.

Van der Heyde schreef op de dinsdagen een column over het wel en wee in Den Haag in het inmiddels opgeheven dagblad Sp!ts. Haar debuutbundel Spitsroeden lopen in Den Haag (september 2013) is een politiek verslag van het voorgaande jaar.

Samen met haar partner Annet de Jong heeft ze onder het pseudoniem Anna Levander verschillende thrillers geschreven.

Privéleven[bewerken]

Van der Heyde is op 2005 getrouwd met journaliste en schrijfster Annet de Jong. De Nederlandse ingenieur en architect Cornelis Outshoorn is familie van Van der Heyde. Van der Heyde is een volle nicht van Beau van Erven Dorens.

Bibliografie[bewerken]

Onder pseudoniem Anna Levander samen met Annet de Jong:

  • De Morten Trilogie 1: Morten
  • De Morten Trilogie 2: Mo
  • De Morten Trilogie 3: M

Externe link[bewerken]