Dougie Poynter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Dougie poynter)
Dougie Poynter
Dougie Poynter
Algemene informatie
Volledige naam Dougie Lee Poynter
Geboren 30 november 1987
Geboorteplaats CorringhamBewerken op Wikidata
Land Engeland
Werk
Jaren actief 2004-heden
Genre(s) Poprock, poppunk
Label(s) Island 2004-2008, Super 2008-heden
Officiële website
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Dougie Lee Poynter (Corringham, Essex, 30 november 1987) is basgitarist en achtergrondzanger van de Britse band McFly. De andere leden van McFly zijn Harry Judd, Tom Fletcher en Danny Jones.

McFly[bewerken | brontekst bewerken]

Poynter is de jongste van McFly en trad op 15-jarige leeftijd tot de band toe. McFly brak door met hun nummer 1-hit 5 Colours in Her Hair en daarop volgde het debuutalbum Room on the 3rd Floor. McFly werd geholpen door een andere Britse band, Busted, die in Engeland al behoorlijk populair was. Busted vroeg McFly om met hen te toeren in hun voorprogramma in oktober 2003. In McFly bespeelt Poynter de basgitaar en doet hij de achtergrondzang. Ook heeft hij samen met Tom Fletcher Transylvannia geschreven en volgens Fletcher had Poynter hier zelfs het grootste deel van geschreven. Helemaal alleen schreef Poynter Silence Is a Scary Sound, die als zogenoemde 'hidden track' op Motion in the Ocean verscheen.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Doordat Poynter van McFly deel uitmaakte, kon de band de plaats van The Beatles innemen in het Guinness Book of Records als jongste band ooit met een nummer 1-debuutalbum. Poynter zorgde ervoor dat zij allen als 15 jaar werden gerekend (doordat het jongste lid als geldend gekozen werd).

Zie de categorie Dougie Poynter van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.