Douglas Bay Horse Tramway

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De tram langs de zee.

Douglas Bay Horse Tramway was een paardentramlijn in Douglas, de hoofdstad van het eiland Man. De tramroute liep langs de zee en was ongeveer 2.6 kilometer lang.

Geschiedenis[bewerken]

De tram in 2002.

De tram werd gebouwd en geëxploiteerd door Thomas Lightfoot, een gepensioneerde ingenieur uit de Engelse stad Sheffield. De tram werd voor het eerst geïntroduceerd in 1876 en heeft tot op heden elk jaar gelopen, met uitzondering van de periode tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In 1882 verkocht Lightfoot de tramlijn aan Isle of Man Tramways Ltd, die later bekend kwam te staan ​​als Isle of Man Tramways & Electric Power Co Ltd (IoMT & EP) en ook eigenaar was van de Manx Electric Railway, de elektrische tramlijn van Man.

Sinds 1927 liepen de paarden alleen nog maar in de zomer. De lijn was een van de meest onderscheidende kenmerken van het toeristische eiland. De tram was eigendom van en wordt geëxploiteerd door de Douglas Borough Council. Deze besloot in januari 2016 de exploitatie niet langer voort te zetten en voor de paarden een huis te zoeken, de rijtuigen aan diverse vervoermusea te schenken en de remises en gebouwen te verkopen. [1]

Externe link[bewerken]