Dr. Holly Goodhead

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Holly Goodhead
James Bond-personage
Geslacht Vrouw
Rol Bondgirl
Toetreding CIA
Drax Industries (undercover)
Staat Actief
Gespeeld door Lois Chiles
Lijst van personages

Dr. Holly Goodhead is een personage uit de James Bond-film Moonraker (1979), gespeeld door actrice Lois Chiles.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

James Bond ontmoet haar in Los Angeles, op het eerste oog blijkt dat zij een wetenschapper en een astronaut bij Drax Industries van de multimiljonair Sir Hugo Drax. Ze leidt Bond rond bij de Space Shuttles van Drax Industries. Ze vertelt dat ze opgeleid is bij NASA dus ervaring heeft met space shuttles. Ze brengt Bond uiteindelijk naar een centrifuge, maar als Bond de centrifuge uit wil proberen, probeert Drax' hulpje Chang de centrifuge te versnellen om Bond te uit te schakelen, maar Bond weet zich te redden. Holly haalt hem ten slotte uit de machine. Later in Venetië ontmoeten de twee elkaar opnieuw na een rondleiding door het museum Venini Glass. Maar 's avonds nadat Bond Chang in hetzelfde museum heeft omgebracht, verschijnt Bond in het donker op haar kamer, daar ontdekt Bond dat Holly een CIA agent is. Ze brengen echter samen een romantische avond door, maar nadat ze Holly in slaap is gevallen Bond ervan door. Een dag later krijgt Bond van M twee weken vakantie, hierbij reist Bond naar Rio de Janeiro, waar hij Holly via een verrekijker tegen komt. Ze besluiten met elkaar een kabelbaan in te gaan, maar ze worden echter aangevallen door Jaws, die nu inmiddels voor Drax werkt. Bond weet met Holly te ontsnappen, maar Jaws ontmoet hierdoor een nieuwe liefde. Als de twee weer veilig zijn en een lange tijd van elkaar willen genieten, worden ze meegenomen door een aantaal artsen, Bond ontkomt aan de dokters, maar Holly blijft vastzitten in de ambulance. Als Bond later het Amazoneregenwoud in trekt om daar de plek te vinden waar de Moonraker Space Shuttles opstijgen, wordt hij gevangengenomen door Drax en treft Holly bij Drax aan. Als Drax uiteindelijk de ruimte in wil gaan, is hij van plan Bond en Holly onder de Space Shuttle te houden zodat zij verbranden, maar ze weten beiden te ontsnappen en zelf een Space Shuttle te kapen, hiermee gaan ze de ruimte in en ontdekken een gigantisch ruimtestation van Drax.

Ze gaan beiden het station binnen, maar worden betrapt door Jaws die hen meebrengt naar Drax, die van plan is vanuit de ruimte gifbollen naar de aarde te sturen en zo de hele bevolking uit te schakelen en een nieuw ras te stichten. Maar Jaws' nieuwe liefde Dolly weet Jaws over te halen Bond en Holly te helpen.

Ten slotte, nadat ze erin geslaagd zijn het ruimtestation te vernietigen, proberen Bond en Holly de laatste drie gifbollen die op weg zijn naar de aarde, op te blazen, en dankzij Bond lukt dit. Aan het einde zweven al hun kleren rond door de Shuttle en als ze later op aarde proberen videocontact met hun op te nemen zien ze dat de twee zwevend in hun Space Shuttle aan het vrijen zijn. Bond ziet uiteindelijk dat ze bekeken worden op aarde en zet het cameraatje uit.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Lijst van personages uit de James Bondfilms en -boeken