Dragon Ball Z: The Legacy of Goku

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dragon Ball Z: The Legacy of Goku
Ontwikkelaar Webfoot Technologies
Uitgever Infogames
Atari
Datum van uitgave 2002-2004
Genre RPG
Spelmodus singleplayer, multiplayer
Leeftijdsklasse ESRB: Everyone
PEGI: 7+
Platform Game Boy Advance
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Dragon Ball Z: The Legacy of Goku is een computerspel voor de Game Boy Advance, gebaseerd op de populaire animeserie Dragon Ball. Alle drie de spellen zijn zogenaamde action role-playing games. Het eerste spel, Dragon Ball Z: The Legacy of Goku, werd ontwikkeld door Webfoot Technologies en uitgebracht in 2002. Het spel werd opgevolgd door twee sequels: Dragon Ball Z: The Legacy of Goku II, uitgekomen in 2003, en Dragon Ball Z: Buu's Fury, verschenen in 2004.

Gameplay[bewerken]

De spellen zijn een action-adventurespel. De speler bestuurt een Dragon Ball-personage en neemt deel aan gevechtshandelingen. De speler kan op knop A drukken om een fysieke aanval uit te voeren, of op knop B om aanvallen uit te voeren door energieballen af te schieten. Energieaanvallen leiden ertoe dat een energiemeter daalt, maar deze laadt weer op wanneer hij niet in gebruik is. In latere spellen in de reeks komen ook transformaties voor, die het personage tijdelijk sterker maken. Door tegenstanders te verslaan, verzamelt de speler ervaringspunten, waardoor het personage sterker wordt. In Legacy of Goku II en Buu's Fury kan de speler ook gebruikmaken van een zogenaamde scouter, een apparaat om voorwerpen of levende wezens te lokaliseren en hun kracht te meten.

Personages[bewerken]

The Legacy of Goku spellen hebben een verscheidenheid van speelbare personages uit het Dragon Ball universum. In de eerste Legacy of Goku, was alleen Goku speelbaar, maar in de volgende games in de serie, zijn er meerdere personages speelbaar, waaronder: Gohan, Piccolo, Vegeta, Trunks (kind en toekomst), Goten en Hercule. In Buu's Fury, werd een Fusion concept geïmplementeerd die het mogelijk maakt bepaalde karakters te combineren met elkaar, wat hun statistieken stimuleert en hun uiterlijk verandert. De drie beschikbare fusie personages in het spel zijn: Gotenks, Gogeta, en een eenmalig speelbare Vegito.