Drakkar Entertainment

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Drakkar Entertainment
Opgericht 1986
Oprichter Bogden Kopec
Distributielabel Edition Drakkar
Genre Heavy Metal/Electronic
Situering
Land van oorsprong Vlag van Duitsland Duitsland
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Drakkar Entertainment GmbH, ook bekend als Drakkar Records of Drakkar Publishing, is een Duitse record label met een hoofdkantoor in Witten. Het is een joint venture samen met Bertelsmann Music Group en heeft absoluut geen verband met het Franse ondergronds black metal label Drakkar Productions.

Geschiedenis[bewerken]

Eerst bekend als Kopec Music Publishing, Drakkar Entertainment werd opgezet in 1986 door Bogden Kopec. In eerste instantie heeft het alleen maar met publiceren gewerkt, maar in 1986, toen Kopec de naam veranderde in Drakkar Promotion, heeft hij ook besloten om zich met management, boek-houden en verkoop bezig te houden. Het bedrijf heeft later de Duitse metal bands Coroner, Raven, Running Wild en Sodom gecontracteerd.

In 1992 is het bedrijf samen gaan werken met Bertalsmann Music Group en werd het DRAKKAR Promotion Musikverslag GmbH. Tegelijkertijd werd een ander bedrijf, G.U.N. Records GmbH, ook begonnen. Deze tweede label werd zo groot dat Kopec, die zich overgewerkt voelde, zijn aandelen aan BMG verkocht. Toen heeft hij de verkoop, boek-houden en markt aandelen van Drakkar Promotion stop gezet en is hij Drakkar Records begonnen. Zijn originele bedrijf werd Drakkar Entertainment GmbH.

Drakkar Entertainment bestaat nu uit vier delen:

  • Drakkar Classic, een label die rock en orkest metal publiceert.
  • Drakkar Records, hun metal label.
  • e-Wave Records, hun elektrische label.
  • Edition Drakkar, hun publicerend bedrijf.

Artiesten[bewerken]

Externe links[bewerken]