Drawn Together

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Drawn Together
Genre Animatie
Speelduur 22-23 minuten
Bedenker Dave Jeser
Matt Silverstein
Hoofdrollen Adam Carolla
Jess Harnell
Abbey McBride
Jack Plotnick
Tara Strong
Cree Summer
James Arnold Taylor
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Start 27 oktober 2004
Afleveringen 36
Netwerk of omroep Comedy Central
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Drawn Together is een animatieserie uit de Verenigde Staten, die wordt uitgezonden op Comedy Central.

Achtergrond[bewerken]

De serie is bedacht door Dave Jeser en Matt Silverstein, en ze werd voor het eerst vertoond op 27 oktober 2004. Comedy Central maakt reclame door filmpjes waarin wordt duidelijk gemaakt dat dit de eerste geanimeerde realityshow is. Echter, in werkelijkheid moet zij gezien worden als een geanimeerde sitcom.

De show wordt gemaakt door Rough Draft Studios in Glendale in Californië, en een deel in studio's Zuid-Korea.

De serie heeft drie seizoenen en liep van 2004 tot november 2007. Er zijn geen plannen voor een vierde seizoen.

In het voorjaar van 2007 werd bekend dat de bedenkers Dave Jeser en Matt Silverstein Comedy Central hebben verlaten. Zij hebben nu voor de komende 2 jaar een betrekking bij Fox Broadcasting Company om een nieuwe serie te bedenken en/of te gaan werken aan bestaande series. Wat dit inhoudt voor de nog te nemen beslissing over het voortzetten van de serie, moet nog worden afgewacht.

Inhoud[bewerken]

De aapmens die omkijkt is een running gag in Drawn Together. Het fragment komt oorspronkelijk uit de film The Lost World uit 1925.

In de serie komen verschillende personages voor die lijken op de personages uit uiteenlopende cartoonseries. Deze personages hebben in het verhaal toegezegd om aan de reality show mee te doen. De opzet is het beste te vergelijken met die van The Real World.

In sommige afleveringen moeten de figuren deelnemen aan uitdagingen die op zich weer een parodie zijn op de uitdagingen uit andere reality shows.

De serie werd in het begin bekend door de zin "Find out what happens when cartoon characters stop being polite… and start making out in hot tubs". Wat dus ook zoiets betekent in de trant van 'Kom kijken wat er gebeurt, wanneer tekenfilmfiguren niet meer beleefd zijn... en elkaar aflebberen in een bubbelbad. In de eerste aflevering werden de twee vrouwelijke personages Clara en Foxxy afgebeeld in een kussende houding in het bubbelbad van het Drawn Together House.

Personages[bewerken]

De personages in de serie zijn parodieën op bekende personages uit tekenfilm- en stripfiguren. Met elkaar vormen zij een collectie archetypen uit diverse tekenfilmscholen.

Externe links[bewerken]