Drents Plateau (stichting)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Drents Plateau was een stichting in Assen die kennis over erfgoed en architectuur in de provincie Drenthe bundelt. Overheden en non-profitorganisaties kunnen er terecht met vragen over regionale geschiedenis en ruimtelijke ordening. Ook voerde de organisatie op eigen initiatief onderzoek uit op terreinen uiteenlopend van archeologie en monumenten tot cultuurhistorie tot erfgoededucatie. Met ingang van 1 januari 2013 is de organisatie opgeheven.[1]

De stichting is in januari 2002 ontstaan uit de fusie van de Stichting Erfgoedhuis van Drenthe en de Stichting Het Drentse Welstandstoezicht. De naam van de fusieorganisatie verwijst naar het Drents Plateau, een gebied in het noordwesten van de provincie dat gevormd in de voorlaatste ijstijd. De organisatie was een van de twaalf provinciale erfgoedhuizen in Nederland. Deze zijn verenigd in het Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland (OPEN).

Andere provinciale centra[bewerken | brontekst bewerken]

Elke provincie heeft in principe een provinciale erfgoedinstelling, soms geintegreerd met een provinciaal steunpunt cultureel erfgoed.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]