Drew Gilpin Faust

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Drew Gilpin Faust
Drew Gilipin Faust in 2011
Persoonlijke gegevens
Volledige naam Catharine Drew Gilpin Faust
Geboortedatum 18 september 1947
Geboorteplaats New York, Verenigde Staten
Nationaliteit Amerikaans
Wetenschappelijk werk
Vakgebied Geschiedenis
Opleiding Bryn Mawr College
Alma mater Universiteit van Pennsylvania
Instituten Harvard-universiteit

Catharine Drew Gilpin Faust (New York, 18 september 1947) is een Amerikaans historica en is sinds 2007 de rector van de Harvard-universiteit. Op 1 juli 2018 wordt ze opgevolgd door Lawrence Bacow. In 2014 stond ze op de 33ste plek van invloedrijkste vrouwen van Forbes.[1]

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Catherine Drew Gilpin werd in New York geboren als de dochter van Catharine Ginna en McGhee Tyson Gilpin en groeide op in Clarke County in Virginia. In 1964 voltooide ze haar high school en vier jaar later behaalde ze haar bachelor met een magna cum laude op het Bryn Mawr College. Vervolgens wist ze op de universiteit van Pennsylvania haar master te behalen in Amerikaanse geschiedenis en behaalde ze haar PhD in 1975. Hetzelfde jaar trad ze aldaar in dienst als docent als specialist in geschiedenis van de zuidelijke staten. In 2001 werd ze benoemd tot deken van het Radcliffe Institute for Advanced Study. Vervolgens werd Gilpin Faust in 2007 aangesteld als rector van de Harvard-universiteit en volgde in deze functie Lawrence Summers op.

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Catherine Drew Gilpin is getrouwd met Charles E. Rosenwein, een historicus in geneeskunde die eveneens verbonden is aan de Harvard-universiteit en zij hebben samen een dochter. Acteur Jack Gilpin is een neef van Drew.

Geselecteerde bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Drew Gilpin Faust van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.