Drusilla (Buffyverse)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Drusilla
Personage uit ''Buffy the Vampire Slayer / Angel''
Debuut School Hard
Bedacht door Joss Whedon
David Greenwalt
Gespeeld door Juliet Landau
Afleveringen 24
Persoonsinformatie
Bijnaam Dru
Alias Mother Superior
Soort Vampier
Geslacht Vrouw
Geboren 19e eeuw
Geboorteland Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Nationaliteit Britse
Religie Katholiek
Specialiteit naast standaardkrachten van de Buffyverse-vampieren, verschillende psychische krachten, helderziendheid, hypnose
Familie
Zussen 2 ongenoemde zussen (overleden)
Relaties Angelus
Spike
Portaal  Portaalicoon   Media
Juliet Landau

Drusilla is een personage uit de televisieserie Buffy the Vampire Slayer en de spin-off Angel. Ze wordt gespeeld door Juliet Landau.

Personage[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Drusilla's geschiedenis ontvouwt zich in verschillende flashbacks in meerdere afleveringen van Buffy the Vampire Slayer en Angel.

Relatie met Angelus[bewerken]

In de aflevering "Becoming, Part 1" zie je Angelus in 1860. Hij raakte geobsedeerd door Drusilla, een mooie, jonge, katholieke vrouw die met haar ouders en twee zussen in Londen woonde. Drusilla had de gave om tragische situaties in de toekomst te zien. Ze geloofde dat dit een kwaadaardige aandoening was en ze wilde naar een nonnenklooster om zichzelf te reinigen. Angelus voelde haar zuiverheid aan en raakte geobsedeerd met haar te vernietigen. Hij martelde en vermoordde haar hele familie waarop Drusilla naar een klooster in Praag vluchtte. Op de dag dat ze dat ze haar heilige trouw zou uitspreken liet Angelus haar toekijken hoe hij iedere aanwezige van het klooster vermoordde. Het trauma van Angelus' wreedheden dreef Drusilla tot krankzinnigheid. Angelus koos er uiteindelijk voor om van haar een vampier te maken en hij beschouwde haar als zijn meesterwerk en een ondood bewijs van zijn talent. In de aflevering "Lie to Me" vertelt Angel over zijn verleden met Drusilla aan Buffy.

Relatie met Spike[bewerken]

Hierna namen Angelus en Darla haar mee op hun moorddadige reizen. Ze voelt zich wat eenzaam en Angelus en Darla adviseerden haar dat ze een speelkameraadje zoekt. In 1880 kwam ze William, een jonge dichter, tegen en veranderde hem in een vampier waarna ze met zijn vieren verdergingen. William, later bekend als Spike, had een intieme relatie met Drusilla, maar dat weerhield Angelus er niet van om ook seks met haar te hebben, om op die manier Spike te kwetsen.

Kort nadat Angelus is vervloekt en zijn ziel terug heeft gekregen gaan Drusilla en Spike hun eigen weg. Ze weten op dit moment nog niets van Angels toestand. Even voor hun aankomst in Sunnydale eind 1997, wordt Drusilla aangevallen door een woedende menigte in Praag, die haar achterlaat in een zwakke en kwetsbare toestand. Spike verzorgt haar en besluit met haar af te reizen naar Sunnydale in de hoop dat de Hellemond Drusilla zal genezen.