Duckatti

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Duckatti is de oude, rammelende, maar nog steeds gebruikte auto van Donald Duck in de gelijknamige strips. De auto is bedacht door striptekenaar Al Taliaferro. De auto hoest en pruttelt, maar brengt Donald, Katrien en de neefjes, niet altijd met succes, overal naartoe.

De auto is geïnspireerd op de American Bantam uit 1938.

De auto[bewerken]

De Duckatti komt voor het eerst voor in 1936 in de film Don Donald. Daar reist hij per ezel door Mexico. Wanneer Donald zijn ezel zat wordt, ruilt hij zijn ezel om voor de "mooie" Duckatti. Dit doet hij om indruk te maken bij Donna Duck. Maar al tijdens hun eerste 'rit' door de woestijn blijkt dat de auto niet deugt en begeeft hij het. De auto heeft deze kuren nog altijd, hoe vaak Donald hem ook laat repareren. Hij is dan ook vaak erg jaloers als zijn neef Guus Geluk terwijl hij aan de kant staat te sleutelen aan zijn auto, langskomt met een luxe auto die hij in een loterij blijkt te hebben gewonnen en die veel beter is dan zijn Duckatti. Ook raakt Donald de auto nog weleens kwijt als hij hem ergens parkeert, bv. als hij ergens parkeert waar hij niet mag staan en de auto wordt weggesleept of de auto wordt gestolen. Dan probeert hij hem vaak weer terug te vinden.

In 1938 komt de auto voor het eerst voor in een van de strips van Al Taliaferro. Toch heeft Mickey Mouse in 1936 ook al eens in een auto rondgereden die verdacht veel op Donalds Duckatti lijkt.

Kenteken[bewerken]

Het kenteken van de auto is 313; dit is te zien als 3×13. Dit is zo gedaan omdat Donald altijd pech heeft.