Duco Sickinghe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Duco Sickinghe (Utrecht, 19 maart 1958) is een Nederlandse ondernemer, van 2001 tot 2013 CEO van het Belgische telecommunicatiebedrijf Telenet. Hij is de zoon van Feijo Sickinghe (1926-2006), die lange tijd de bestuursvoorzitter van Stork BV was. Zoon Duco studeerde rechten in Utrecht en behaalde een MBA aan de Columbia University in New York.

Telenet[bewerken]

Sickinghe was achtereenvolgens in leidinggevende functies bij HP, NeXT Computer, Software Direct en Kluwer Publishing. In 2001 werd hij partner van Callahan Associates, dat aanvankelijk aandeelhouder was van Telenet. In datzelfde jaar werd hij benoemd tot CEO van Telenet, dat groeide nadien tot meer dan een miljoen klanten.

In september 2010 werd Sickinghe genoemd als nieuwe CEO van KPN, waar hij de opvolger van Ad Scheepbouwer zou worden. Onmiddellijk kwam de ontkenning van de betrokkene.

Begin 2012 werd hij verkozen tot Manager van het jaar van het jaar 2011. De jury loofde de periode van groei en innovatie die het telecombedrijf meemaakte sinds de Nederlander aan het roer stond van Telenet.

Ontslag[bewerken]

In maart 2013 nam Sickinghe ontslag bij Telenet, in juni deed zijn CFO Renaat Berckmoes hetzelfde. Dezelfde dag in juni maakten beiden bekend dat ze een eigen bedrijf zouden oprichten. Fortino werd een consulterend bedrijf voor kmo's.[1] Op 12 augustus 2014 werd de Fortino School Foundation opgericht, een stichting die tot doel heeft jonge ondernemers te scholen.[2]

In september 2013 werd hij adviseur bij CVC Capital Partners. Hij geeft er advies over investeringen in de Benelux en in de telecomsector.[3] In april 2014 werd hij lid van de raad van commissarissen van KPN. In april 2015 wordt hij voorzitter van die raad.[4]

Zie ook[bewerken]