Duinen Zathe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Duinen Zathe
Slagzin Spanning en sensatie voor jong en oud
Locatie Appelscha, Vlag van Nederland Nederland
Attracties
Achtbanen 2
Darkrides 1
Waterattracties 1
Officiële website
Duinen Zathe op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Duinen Zathe is een attractiepark in de plaats Appelscha in de Nederlandse provincie Friesland.

Het attractiepark is rond 1958 begonnen als koffie- en theeschenkerij aan de Boerestreek en is in 2002 verplaatst naar een locatie ten noorden van de Wester Es (Noorder Es).

Bij de grotere, automatische attracties horen onder meer de Super Nova, de Flying Swing gondels en de rollercoaster Big Apple. Verder zijn er ook een waterglijbaan (een Hara Kiri Raft Slide, ontwikkeld door fabrikant Van Egdom) en gewone glijbanen.

Op 25 mei 2016 werd bekend gemaakt dat het Verkeerspark Assen eind 2016 zou verhuizen naar Duinen Zathe. Het trapcircuit met verkeerstoren krijgt een prominente plek in het park.

Op 30 november 2016 werd bekend dat het attractiepark de achtbaan (een junior coaster) London City Coaster van de familie Buwalda heeft overgenomen. De coaster is gebouwd in Italië begin jaren '90 door de fabrikant Pinfari. Voordat de attractie in Duinen Zathe belandde, heeft hij in het Britse park Spanish City Amusement park gestaan (tot 2000) en daarna in het Britse Lightwater Valley (2004 tot 2008). Aansluitend heeft familie Buwalda de coaster gebruikt als reizende achtbaan in diverse landen.