Dumbella Duck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Doortje Duck
Strippersonage
Stripreeks Aantal verhalen van Keno Don Rosa
Introductie 1992, in De Laatste Van De McDuck Clan
Antropomorf dier eend
Familie Woerd Snater Duck (vader) Hortensia Duck (moeder), Doortje Duck (tante), Dagobert Duck (oom), Donald Duck (broer), Kwik, Kwek en Kwak (zoontjes)
Familie Duck
Portaal  Portaalicoon   Strip

Dumbella Duck is de tweelingzus van Donald Duck. Ze is ook de moeder van Kwik, Kwek en Kwak. Wie haar man is, is niet bekend.

In de verhalen rond de familie Duck en de clan McDuck is Dumbella lange tijd een onzichtbaar personage gebleven. Pas in Don Rosa's verhaal De rijkste eend ter wereld is ze een paar plaatjes lang te zien, als klein meisje.

Verhaallijnen[bewerken]

Ze heeft 'de neefjes' ooit bij Donald achtergelaten met de mededeling dat ze ze over een week weer zou komen ophalen, maar dat heeft ze nooit gedaan. Vandaar dat Donald sindsdien de hele opvoeding voor zijn rekening heeft moeten nemen. Al Taliaferro heeft een verhaal getekend waarin de neefjes wel worden teruggestuurd, maar hier is nooit een vervolg op gekomen, waardoor ze in alle andere verhalen altijd bij hun oom zijn gebleven. Dumbella Duck is een onzichtbaar stripfiguur: ze komt in de strips van Barks nergens in beeld, maar wordt alleen een enkele keer genoemd. Wel wordt ze in de verhalen "De rijkste eend ter wereld" en "Guus de pechvogel", beide van Don Rosa, getoond. Daar is ze een klein meisje van ongeveer 10 jaar.

In een speciaal bewaarnummer voor abonnees van juni 2014 wordt dieper ingegaan op haar achtergrond na een vraag van Kwik, Kwek en Kwak aan hun oom Donald. Het blijkt dat ze een onverschrokken durfal is en hard heeft gestudeerd om haar doelen te halen. Zo was ze de eerste vrouw die de oceaan heeft overgevlogen en was ze testpilote. Ze had Donald gevraagd een weekendje op haar kinderen te passen in verband met een ruimtevlucht met de allereerste raket. Na haar lancering vloog ze met de snelheid van het licht de ruimte in. Willie Wortel weet met zijn Wortel-tablet contact met haar te maken tot grote vreugde van Kwik, Kwek en Kwak. Voor haar gevoel is ze op dat moment slechts een kwartier onderweg en luidt haar opdracht te blijven vliegen tot de tank halfleeg is voor ze terug mag keren, terwijl ze eigenlijk al jaren onderweg is. Verder zegt ze geen dag zonder haar kinderen te kunnen en vindt Kwik, Kwek en Kwak heel erg op haar kinderen lijken. Om haar niet ongerust te maken, zeggen de jongens dat ze Loekie, Joost en Victor heten. Met traantjes in hun ogen nemen ze afscheid van hun moeder.

Externe links[bewerken]