Dungeons & Dragons 2: Wrath of the Dragon God

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dungeons & Dragons 2: Wrath of the Dragon God
Regie Gerry Lively
Scenario Robert Kimmel
Brian Rudnick
Hoofdrollen Mark Dymond
Clemency Burton-Hill
Bruce Payne
Ellie Chidzey
Muziek David Julyan
Montage Rodney Holland
Cinematografie Igor Meglic
Distributie Sci Fi Pictures original films
Première 8 oktober 2005
Genre Avontuur
Speelduur 105 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $12.000.000
Voorloper Dungeons & Dragons
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Dungeons and Dragons: Wrath of the Dragon God is een Amerikaanse fantasyfilm uit 2005, geregisseerd door Gerry Lively. De film is een televisiefilm, en een vervolg op de film Dungeons & Dragons.

De enige acteur uit de eerste film die wederom meespeelt in deze is Bruce Payne in zijn rol als de kwaadaardige Damodar.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Damodar, de handlanger van de voormalige tovenaar Profion, is terug en uit op wraak. Door een vloek die Profion op hem had geplaatst is hij teruggekeerd uit de dood als een ondood wezen. Hij is al 100 jaar op zoek naar een voorwerp waarmee hij onstopbare verwoesting kan oproepen over het land en de nakomelingen van degene die zijn ellende hebben veroorzaakt.

De film begint op het punt waar hij eindelijk dit voorwerp in handen krijgt. Het voorwerp blijkt een zwarte bol te zijn, die als krachtbron dient voor Falzure, de zwarte drakengod van vernietiging. Door de bol kan hij zichzelf bevrijden van de vloek en weer een normaal mens worden.

Al snel wordt de komst van het oude kwaad dat Damodar heeft vrijgelaten voelbaar. Berek, een vechter en voormalige kapitein van de koninklijke wacht, herkent het kwaad als Falzure. Hij en zijn vrouw Melora, een krachtige jonge magiër, krijgen de opdracht om een groep van avonturiers samen te stellen en naar Damodars schuilplaats te gaan. Lux (een vrouwelijke barbaar), Dorian (een cleric) Ormaline (een elftovenaar) en Nim (een dief) sluiten zich bij Berek aan voor de tocht. Samen moeten ze Faluzure stoppen.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage Opmerkingen
Payne, Bruce Bruce Payne Damodar
Dymond, Mark Mark Dymond Berek
Burton-Hill, Clemency Clemency Burton-Hill Melora
Chidzey, Ellie Ellie Chidzey Lux als Ellie Chidzley
Stern, Tim Tim Stern Nim
Elder, Steven Steven Elder Dorian
Gaskell, Lucy Lucy Gaskell Ormaline
Marsden, Roy Roy Marsden Oberon
Bersey, Geoffrey T. Geoffrey T. Bersey Galtar als Geoffrey Bersey

Achtergrond[bewerken]

De film was een low-budget productie met een cast van relatief nieuwe acteurs (behalve Bruce Payne). In tegenstelling tot de vorige film bevat deze film een hoop elementen uit het Dungeons & Dragons rollenspel. Zo behandelt de film de tocht van een groep verschillende personages die hun individuele gaven moeten bundelen om hun opdracht te vervullen. De schurken zijn ook meer in overeenstemming met het D&D rollenspel.

De film werd met gemengde reacties ontvangen. Veel kijkers vonden de film een vooruitgang ten opzichte van de vorige. Ook werd de film over het algemeen gezien als beter qua verhaal. Toch had de film niet het budget en de special effects van zijn voorganger. De visuele effecten werden gedaan door het Londense CGI house Cinevision.

Begin 2007 deden de geruchten zich ronde dat Sci-Fi Channel een miniserie gebaseerd op de film aan het opnemen zou zijn. Dit bleek echter niet te kloppen.

Externe links[bewerken]