Dutch American Police Department

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
02-12-2019
Genomineerd wegens reclame   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering  

Omdat de pagina volgens minstens één medewerker voornamelijk reclame bevat of bevatte is deze op de beoordelingslijst gezet.
De hiervoor opgegeven reden is: Reclame voor een niet encyclopedisch relevante stichting. Uit artikel blijkt wel dat ze goede dingen doen, maar dat maakt het dan nog niet relevant voor een internationale encyclopedie. Artikel wordt uitsluitend ondersteund door betrokken bronnen.

Op de beoordelingslijst is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden. Het kan zijn dat het onderwerp wel geschikt is voor Wikipedia, maar niet in deze vorm. Wikipedia is geen medium voor werving en promotie, maar een encyclopedie met neutraal standpunt.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

De Dutch American Police Department (DAPD) is een Nederlandse non-profit organisatie in de vorm van een stichting die geheel bestaat uit vrijwilligers. Deze stichting is in 2011 opgericht met als doel 'Het verzorgen van ondersteuning in de breedst mogelijke zin aan (evenementen voor) kinderen met een chronische en/of terminale ziekte en/of (psychische) beperking of handicap'. Hierbij stelt men zich primair ten doel het welbevinden van deze doelgroep te verbeteren en hun innerlijke kracht te versterken, om de belemmeringen welke zij ervaren zo veel mogelijk weg te nemen.

Een aantal voertuigen van stichting Dutch American Police Department

De vrijwilligers van de stichting DAPD vormen samen een fictief Amerikaans 'Police Departement' in Nederland. Gezamenlijk hebben de vrijwilligers een kleine twintig Amerikaanse Police voertuigen die zij voor de doelgroep kunnen inzetten.

Geen politie[bewerken]

Hoewel de naam in eerste instantie anders doet vermoeden, is de Dutch American Police Department dus geen onderdeel van de Nederlandse of Amerikaanse politie en worden er geen echte politietaken verricht. Alles is toneelspel voor en met de kinderen uit de doelgroep. Het thema is gekozen omdat het kinderen aanspreekt en mee helpt om het doel te behalen. Kinderen met een ziekte of beperking zijn vaak helden door hoe zij hiermee omgaan. Zelf ervaren ze dat echter totaal niet. Door hen mee te kunnen nemen in de rol van stoere 'Hulp-Officer' spreken zij bewuster hun innerlijke kracht aan en nemen zij de rol van held op zich. Dit helpt hen extra mentale kracht aan te spreken die zij goed kunnen gebruiken in hun (behandel)proces.[bron?]

Amerikaanse Police voertuigen[bewerken]

De Amerikaanse Police (en andere speciale) voertuigen die voor de stichting Dutch American Police Department worden gebruikt zijn zowel originele voertuigen als replica's.[1] De originele voertuigen zijn in gebruik geweest bij diverse Amerikaanse Police Departments en hebben daarvan de originele badges, logo's en uitrusting nog. De replica's hebben ook een zo origineel mogelijke uitrusting, maar zijn meestal voorzien van de eigen DAPD badges en logo's. De meeste policecars bij de stichting DAPD zijn van de merken Chevrolet (Caprice, Impala, Malibu, Blazer en Express), Ford (Crown Victoria en Mustang) en Dodge (Charger). De meeste motoren van Harley-Davidson en Kawasaki.

Externe link[bewerken]

Bronnen[bewerken]