Duurzaamheidsverslag

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een duurzaamheidsverslag (ook wel maatschappelijk verslag) is een verslag van een onderneming over de prestaties op het gebied van duurzaamheid of maatschappelijk verantwoord ondernemen: zowel de prestaties op het gebied van sociaal-ethiek, milieu als economisch (People-Planet-Profit).

Naast een financieel jaarverslag begonnen enkele bedrijven in de jaren 90 met het uitbrengen van een milieujaarverslag. Dit is later uitgebreid tot een duurzaamheidsverslag met het opkomen van duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het Global Reporting Initiative (GRI) is een internationaal instituut (gevestigd in Amsterdam) dat wereldwijde richtlijnen ontwikkelt voor duurzaamheidsverslagen.

De Kristal is een jaarlijkse prijs van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in samenwerking met de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) op het gebied van MVO-verslaglegging. De 'Transparantiebenchmark' is een tweejaarlijks onderzoek naar de kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkeling van maatschappelijke verslaggeving onder de grootste ondernemingen van Nederland. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Externe links[bewerken | bron bewerken]