Dylan Haegens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dylan Haegens
Dylan Haegens in 2018
Dylan Haegens in 2018
Volledige naam Dylan Haegens
Geboren 23 oktober 1992
Geboorteplaats Venray
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep Filmmaker
Acteur
Jaren actief 2010-heden
Verwante act(s) Bas van Teylingen
Klaas van Kruistum
MeisjeDjamila
Creator Awards
 YouTube Silver Play Button 2.svg 100K abonnees 2014
 YouTube Gold Play Button 2.svg 1M abonnees 2017
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   YouTube

Dylan Haegens (Venray, 23 oktober 1992) is een Nederlandse filmmaker en acteur. Hij is eigenaar van zijn eigen videoproductiebedrijf Haegens Media, dat entertainment content produceert voor de YouTube-kanalen Dylan Haegens, TeamDylanHaegens en Marit tussen de Mannen.[1][2] Haegens volgde de mbo-opleiding artiest en cultureel ondernemer.

YouTube

In 2010 begon zijn carrière op YouTube terwijl hij nog bij zijn ouders in Venray woonde. Als kind was hij lid van amateurtoneelclub Paljas in Horst en zat hij op musicalles in Venray. Na de middelbare school volgde hij een acteursopleiding in Nijmegen. Zijn eerste filmpjes maakte hij toen hij een jaar of twaalf was met de camera van zijn opa, inmiddels heeft hij meer dan een miljoen vaste volgers op YouTube. Zijn eerste filmpje was een parodie op een televisiekanaal. Hij nam de video op met zijn vriend Teun Peters. In de video's die hij maakte onder de naam Dutchvlogs had Dylan Haegens vaak een zonnebril op, omdat hij liever niet herkend wilde worden. De filmpjes van Haegens zijn bedoeld voor de doelgroep 12 tot 21 jaar.[bron?] In zijn video's worden aansprekende voorvallen en problemen behandeld die veelal binnen deze doelgroep spelen zoals uit de klas gestuurd worden, mislukte pranks en beschamende ouders. Zijn video's zijn in totaal al ruim 700 miljoen keer bekeken.

In 2010 moest Haegens op last van een advocatenkantoor zijn YouTube-kanaal met de naam Dutchvlogs verwijderen, omdat er al een ander bedrijf bestond met bijna dezelfde naam. Vervolgens ging Haegens onder zijn eigen naam verder.

In december 2014 maakte Haegens op Twitter bekend meer dan 250.000 abonnees te hebben bereikt.

In 2015 stoomt Haegens door naar de 400.000 abonnees met zijn hoofdkanaal.

In 2016 was Haegens deelnemer aan het programma Jachtseizoen van StukTV. Hij wist van hen te ontsnappen en eindigde op de tweede plek.

Op 8 januari 2017 behaalde Haegens op zijn hoofd YouTube-kanaal de mijlpaal van 1 miljoen abonnees.[3]

In december 2018 kreeg Haegens zijn eigen maandelijkse tijdschrift: De Dylan. Na zes edities is het tijdschrift gestopt wegens te hoge productiekosten.[4]

Milkshake-Vlogs

Samen met Mert Ugurdiken (Mertabi) nam hij iedere dinsdag de milkshake-vlogs op. In een auto reden ze naar een vestiging van McDonald's voor een milkshake, terwijl ze alles bespraken van de afgelopen week. Haegens is tevens bekend vanwege zijn medewerking aan de online serie 'Marokkaan-geeft-rijles' van Mert Ugurdiken. Tevens werkte hij mee aan video's van Milan Knol.

Top 10

Vooral Haegens' 'Top 10'-video's zijn populair. In deze sketches stelt hij een top 10 samen van een bepaald onderwerp. Enkele voorbeelden hiervan zijn '10 manieren om de klas uitgestuurd te worden', '10 mensen met superkrachten' en '10 gestoorde gamers'. De Top 10-video's trekken gemiddeld meer dan een 1,5 miljoen kijkers per aflevering.[bron?]

Decembermaand

In 2013 kwam Dylan in december met de decembermaand. Dit hield in dat hij telkens twee afleveringen van vier nieuwe series liet zien. Begin januari kon gestemd worden door de fans op de favoriete serie. Deze serie zou dan een heel jaar lang getoond worden op zijn kanaal, tot de volgende decembermaand. 'Top 10' was echter zo'n succes dat Dylan besloot deze serie te behouden en de winnende serie van de decembermaand erbij te nemen als tweede serie.

TeamDylanHaegens

In 2010 besloot Haegens een tweede kanaal te beginnen, 'Dylanhaegens2'. "Kijkers stuurden berichten dat ze wilden weten hoe ik echt ben", zo legde hij uit. "Want in mijn sketches acteer ik. Maar persoonlijke filmpjes passen niet op het kanaal Dylanhaegens, vond ik, dat is een kanaal voor komedie."[5] In juni 2016 veranderde Haegens de naam 'Dylanhaegens2' in 'TeamDylanHaegens' omdat hij dit beter vond passen, aangezien de andere leden van het team een net zo belangrijke rol spelen voor het kanaal. Dit team bestond anno 2016 uit Teun Peters (camera), Rick Vermeulen (ontwerp/animaties) en zijn vriendin Marit Brugman (scripts en productie). Alle teamleden hebben inmiddels hun eigen kanaal op YouTube: Brugman heeft het kanaal Marit tussen de mannen, Teun Peters en Rick Vermeulen hebben een kanaal onder hun eigen naam. Naast deze teamleden werken er ook heel wat vrienden en stagiaires mee aan de video's, waarin ze soms ook te zien zijn. Haegens beantwoordt op dit kanaal vragen van fans, en neemt het samen met zijn vriendin Marit Brugman op tegen zijn twee collega's, cameraman Teun Peters en animator Rick Vermeulen. Het team speelt bijvoorbeeld een potje moeilijke woorden spellen. Ook zijn er animatiefilmpjes van en over de vier vrienden te zien.

Kantoren

Van juni 2015 tot maart 2018 had Haegens zijn eigen kantoor in het centrum van Venray (Schoutenstraatje 13). In maart 2018 verhuisde Haegens samen met zijn team naar een ander kantoor in Venray, omdat het oude kantoor te klein werd. Kort daarna, begin januari 2019 maakte Haegens bekend in de video Afkortingen Challenge op het kanaal TeamDylanHaegens dat ze weer moesten verhuizen van kantoor.[6]

Film

Op 18 maart 2018 maakte Haegens bekend via YouTube dat er een eigen bioscoopfilm zou komen.[7] Op 16 augustus 2018 ging Haegens' eigen bioscoopfilm, De Film van Dylan Haegens, in première.[8][9]

Filmografie

Film
Jaar Productie Rol Opmerkingen
2011 Razend Klasgenoot Gastrol
2014 Guys Night Herman Korte film door Bardo Ellens
2015 The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water Karel de Zeemeeuw Nasynchronisatie
2016 Jachtseizoen zichzelf Programma van StukTV
2018 De Film van Dylan Haegens Dylan Haegens Eigen bioscoopfilm
2018 Asterix: Het geheim van de toverdrank Teleferix Nasynchronisatie
2019 The Lego Movie 2: The Second Part Aquaman Nasynchronisatie

Prijzen

Jaar Prijs Categorie Opmerking
2016 VEED Awards Beste Comedy YouTuber Gewonnen[10]
2017 VEED Awards Beste Comedy YouTuber Gewonnen
2017 VEED Awards Beste Mannelijke YouTuber Gewonnen[11]
2018 Het gala van de gouden K's 2017 YouTuber Van Het Jaar Gewonnen
2018 VEED Awards Beste Comedy YouTuber Gewonnen
2019 Het gala van de gouden K's 2018 Grave Gast Van Het Jaar Genomineerd
2019 Het gala van de gouden K's 2018 Internetvedette Van Het Jaar Gewonnen
2019 VEED Awards Beste Comedy YouTuber Genomineerd