E.dentifier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Verscheidene kaartlezers, met de e.dentifier (horizontaal onderaan) en de e.dentifier2 (tweede apparaat van links).

Een e.dentifier is een apparaatje dat bij internetbankieren van ABN AMRO wordt gebruikt om in te loggen op de beveiligde website van de bank, en om betaalopdrachten te fiatteren.

Werking voor de gebruiker[bewerken | brontekst bewerken]

Bij het inloggen op de website van de bank dient de gebruiker zijn bankpas in de e.dentifier te steken en zijn pincode in te geven. Vervolgens typt de gebruiker een op het computerscherm weergegeven achtcijferige responscode in op de e.dentifier. De e.dentifier geeft daarop een code terug, die de gebruiker op de website moet ingeven om toegang te krijgen tot internetbankieren. Bij het fiatteren van een betaalopdracht moet het proces herhaald worden.

Techniek[bewerken | brontekst bewerken]

De e.dentifier heeft een interne klok, en gebruikt gegevens van de bankpas zoals het bankrekeningnummer en het pasnummer en eventueel een door de website gegenereerde code om een unieke code te genereren. Hiermee kan de website controleren dat de gebruiker de bankpas in zijn bezit heeft, en de pincode weet.

Versie 2[bewerken | brontekst bewerken]

Met de E.dentifier2 kan de gebruiker met een USB-kabel de e.dentifier aan zijn computer koppelen, en hoeft dan alleen zijn pas en pincode in te geven. Zonder USB-kabel of Windows drivers kan de e.dentifer nog wel op de 'oude' manier worden gebruikt, door het ingeven van codes die door de website zijn gegenereerd.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]