Earful Tower

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Earful Tower
De Earful Tower in de Disney's Hollywood Studios
De Earful Tower in de Disney's Hollywood Studios
Algemene gegevens
Ontwerp Walt Disney Imagineering
Opening 1. 1989
2. 2002
Locatie 1. Disney's Hollywood Studios, Vlag van Verenigde Staten
2. Walt Disney Studios Park, Vlag van Frankrijk
Technische gegevens
Hoogte 1. 39,6 meter
2. 49,7 meter
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

De Earful Tower is een watertoren in de Disney's Hollywood Studios en het Walt Disney Studios Park (als de Earffel Tower).

De Earful Tower is gebaseerd op de toren bij de Walt Disney Studios in Burbank. Daar kent de watertoren echter Mickey Mouse-oren. De reden dat ze bij uitgerekend deze twee Disney-parken geplaatst zijn, is omdat het Walt Disney Studios Park en Disney's Hollywood Studios gethematiseerd zijn naar de filmwereld.

Beschrijving[bewerken]

Disney's Hollywood Studios[bewerken]

De ± 40 m hoge Earful Tower in de Disney's Hollywood Studios is te vinden in de backstage-gebieden van het park en kan alleen van dichtbij worden bekeken vanuit de attractie Studio Backlot Tour. De toren deed in eerste instantie dienst als icoon van het park, tezamen met de façade van de replica van het Grauman's Chinese Theatre waarin de attractie The Great Movie Ride is gehuisvest. Deze rol werd overgedragen op de Sorcerer's Hat, die op 28 september 2001 werd opgeleverd vóór het Grauman's Chinese Theatre.

Walt Disney Studios Park[bewerken]

De watertoren in het Walt Disney Studios Park draagt de naam "Earffel Tower", hetgeen een verwijzing is naar de Eiffeltoren in Parijs. De toren heeft een hoogte van 49,7 m omdat geen enkele attractie in Disneyland Paris hoger mag zijn dan 50 meter. 's Nachts wordt de toren verlicht door een lichtslang rondom de oren van Mickey Mouse.