Early hardcore

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
05-02-2016

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
Lijkt volledig origineel onderzoek te zijn. De motivering dat dit een zelfstandig muziekgenre zou zijn is daarnaast ook heel mager..

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Vraagteken
Er wordt getwijfeld aan de juistheid van een of meer onderdelen van dit artikel.
Raadpleeg de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie, en pas na controle desgewenst het artikel aan.
Opgegeven reden: Geen bronvermelding
Dit sjabloon is geplaatst op 5 februari 2016.
Vraagteken

Early hardcore is een voorloper op de hardcore house zoals die vandaag de dag bekend is. De early hardcore kenmerkt zich over het algemeen als de nieuweperiodehardcore, volgend op de old school/old style (periode 1990-1992). Het betreft de periode 1993-1999.

De muziek is tijdloos en een stuk duisterder dan happy hardcore of oudere rave, de benaming "early rave" is dan ook foutief en hier volstrekt niet op van toepassing omdat de aparte stijlen hardcore en Rave op zichzelf al zo ver uit elkaar liggen. Toentertijd stond het simpelweg bekend onder de naam "hardcore" of "gabber". De term "early hardcore" dateert van ongeveer 2003, toen de wat nieuwere mainstream hardcore in opkomst was en er een duidelijk verschil ontstond tussen het oudere en nieuwe geluid. Early hardcore wordt nog steeds zeer gewaardeerd door de liefhebbers van hardcore house. Anno 2014 zijn de earlyhardcorefeesten nog steeds populair, zoals de Ghosttownparty's in de Central Studio's, Mindcontroller en Decade 1990-2000 in de Hemkade en Pandemonium in de Sporthallen Zuid, en in het zuiden des lands de Eclipse en de peppermill. Ook op festivals en grote feesten kan early hardcore rekenen op een eigen zaal of tent.