Ed Struijlaart

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ed Struijlaart
Ed Struijlaart tijdens een optreden van de Stud Muffins
Ed Struijlaart tijdens een optreden van de Stud Muffins
Algemene informatie
Land Nederland
Werk
Jaren actief 2003 - heden
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Ed Struijlaart is een Nederlandse zanger en radio-diskjockey op KX Radio.[1] Hij was van 2003 tot 2010 frontman van de 3FM Serious Talentband Stud Muffins.

In 2010 stopte de band Stud Muffins en ging Struijlaart zich richten op zijn solocarrière. Met de hulp van muzikanten als Bertolf en Jan Peter Hoekstra voltooide hij zijn debuutalbum Head, Heart and Hands in januari 2012.[2] Zijn debuutsingle 'Face Down' verscheen in november 2011.

In februari 2013 maakte Struijlaart samen met het koor 'Dario Fo' een cover van Coldplay's Viva la vida bij Giel Beelen op 3FM. Hij kreeg van collega's en andere muzikanten zoveel positieve reactie dat hij de opnames bij GIEL uitbracht op single.[3]

In 2014 verscheen zijn tweede CD, getiteld 'Closer Than Skin', met hierop de singles 'Never', 'Carry you home', 'House of Fire' en 'Heart of Stone'. De elf liedjes op dit album zijn in London opgenomen met producer Carey Willetts van de band Athlete. In het najaar van 2014 verzorgt hij de voorprogramma's van de clubtour van BLØF, staat op het Back at Sea festival, gevolgd door een eigen clubtour in het voorjaar van 2015.

Begin 2016 verschijnt de 10e single van Struijlaart, getiteld 'Tricks up my Sleeve'. Dit is een lied dat stamt uit zijn Stud Muffins tijd, dat in een nieuw jasje is gestoken. De drummer van John Mayer heeft de drumpartij opnieuw ingespeeld. Het nummer werd uitgeroepen tot NPO Radio 2 Top song. Ook zijn single 'Like December' werd verkozen tot Radio 2 Top Song. Ook nam hij een single op met Lisa Lois, getiteld 'Made of Stars'.

In 2017 schrijft Struijlaart samen met Peter Slager (BLØF) de muziek voor Soof de Musical[4]. In april 2018 brengt Claudia de Breij het nummer 'Deze Armen' uit op single. Dit nummer schreven Peter, Claudia en Ed voor deze musical[5].

2018 is het jaar dat Struijlaart zelf weer actief muziek uitbrengt. In januari is daar single 'Make It On Your Own'[6], het liedje wat hij voor zijn dochter Lizzy schreef. Dit nummer komt op de playlist van NPO Radio 1, 2 en 5.