Edgar Mitchell

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Edgar Mitchell

Edgar Dean Mitchell (Hereford, Texas, 17 september 1930) is een Amerikaans astronaut. Hij was de piloot van de maanlander van Apollo 14, die de derde landing op de maan uitvoerde, en is daarmee de zesde persoon die voet zette op de maan.

Opleiding[bewerken]

Mitchell haalde in 1952 een BSc in industrieel management aan het Carnegie Institute of Technology. Vervolgens trad hij in dienst van de United States Navy waar hij testpiloot werd. Hij studeerde door en promoveerde aan het MIT in de luchtvaarttechniek.

Apollo 14[bewerken]

Mitchell was lid van de reservebemanning voor de Apollo 10 en werd in januari 1971 gelanceerd aan boord van de Apollo 14. Samen met de captain van de vlucht Alan Shepard heeft hij de langste maanwandeling op zijn naam staan (9 uur en 17 minuten).

Buitenaards leven[bewerken]

Mitchell heeft in 2009 deelgenomen aan The Disclosure Project[1] waarbij vele prominenten getuigen dat buitenaards leven bestaat, dat er ontmoetingen met buitenaardsen hebben plaatsgevonden, en dat dit wordt verzwegen door overheden. In zijn voordracht aldaar[2] verwees Mitchell onder andere naar het Roswellincident. Hij is in Roswell opgegroeid en heeft met diverse direct betrokken gesproken. In zijn voordracht pleitte hij voor het opheffen van het "embargo van waarheid over de aanwezigheid van buitenaardsen".

Bronnen, noten en/of referenties
  1. In 2001 is men gestart met dit project: Op woensdag 9 mei 2001 gaf Steven M. Greer zijn introductiespeech in The National Press Club in Washington DC. Deze video is de eerste van een serie van vijftien, waar diverse FBI/NSA/NASA/CIA mensen en gevechtspiloten, verkeersleiders aan het woord komen. Onder hen (naast Edgar Mitchell) ook Nick Pope (ex. medewerker van het departement defensie van UK) en Paul Hellyer (ex. minister van defensie van Canada).
  2. (en) YouTube video (door Alan Steinfeld, 2009) - Edgar Mitchell over UFO's op een persconferentie van de National Press Club. Er is ook een kortere versies van deze persconferentie te vinden op YouTube, maar bijgaande link laat de volledige vijftien minuten van Mitchells verhaal zien, inclusief vragen van journalisten.