Edisons 2014

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Edisons 2014 werden uitgereikt op 31 maart 2014 in de Harbour Club in Amsterdam.[1]

De Edison is een belangrijke Nederlandse muziekprijs die bijna jaarlijks wordt toegekend aan de beste Nederlandse muziekproducties uit de periode voorafgaande aan de uitreiking.

Voor de editie 2014 maakte de organisatie op 11 februari 2014 de genomineerden bekend. Uitsluitend Nederlandse producties kwamen in aanmerking voor een nominatie en/of prijs. De opzet was in vergelijking met 2013 ingrijpend veranderd. Zo werd er geen onderscheid meer gemaakt tussen mannelijke of vrouwelijke artiesten, of solisten en bands, maar werden de prijzen uitgereikt per genre (pop, rock, hiphop, etc.).

De uitreiking werd niet op tv uitgezonden. Evenmin was het evenement toegankelijk voor publiek; alleen genodigden waren welkom bij de uitreiking. Er waren optredens van onder meer BLØF, Mr Probz, Niels Geusebroek en het koor Dario Fo. De presentatie was van Johnny de Mol.

De vakjury bestond uit Leon Verdonschot (voorzitter), Angela Groothuizen, Dave Minneboo (Radio 538), Joost Nelemans (iTunes Nederland), Tijs van Liemt (3FM), Roland Snoeijer (100% NL/Radio 10), Joey Ruchtie (Rotown/Noorderslag) en Job de Wit (muziekjournalist).

Winnaars en Genomineerden[bewerken | brontekst bewerken]

(Winnaars zijn in vet weergegeven)










  • Beste album
    • Anouk voor Sad Singalong Songs

(Geen genomineerden in deze categorie)


Verwijzingen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]