Eindhoven Raptors

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Eindhoven Raptors is een American footballteam uit Eindhoven. Ze komen uit in de eerste divisie A, dat georganiseerd wordt door de American Football Bond Nederland. Het team is opgericht in 2000 en is de organisator van de Liberty Bowl, het traditionele openingstoernooi voor American Footballclubs in Nederland.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

De Raptors zijn opgericht in 2000. Eind 1999 kregen een aantal enthousiastelingen het idee om een American footballvereniging op te zetten in Eindhoven. Eerder waren er al American footballteams geweest in de omgeving van Eindhoven maar deze bestonden niet meer. Na een oproep tijdens de uitzending van de Super Bowl op tv reageerden veel enthousiastelingen. Daarbij meldden zich ook ervaren mensen die destijds voor de Tilburg Steelers speelden.

Het team sloot zich in 2000 aan bij een van de twee American footballbonden in Nederland: de American Football League Nederland (AFLN). Eerst volgde enkele trainingsjaren waarin voornamelijk flag football gespeeld werd. In 2001 werd het trainingsveld goedgekeurd en volgde de eerste officiële wedstrijd in de competitie.

Eind 2002 werden de twee bonden samengevoegd tot de American Football Bond Nederland (AFBN) en speelde de Raptors wederom in de derde divisie. In dit seizoen werd het team ongeslagen kampioen in hun divisie en promoveerden ze naar de twee divisie. In 2005 promoveerden de Eindhoven Raptors naar de eerste divisie. Seizoen 2007 werd wederom gespeeld in de tweede divisie, waar het ook in 2008 zal uitkomen.

In 2007 is er tevens begonnen met een jeugdteam. Dit team is nog in ontwikkeling, maar er wordt gehoopt zo snel mogelijk ook met dit team deel te gaan nemen aan de landerlijke competitie.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]