Naar inhoud springen

El Tovar Hotel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Old Faithful Lodge
Het El Tovar Hotel aan het begin van de 20e eeuw
Hotel
Locatie Grand Canyon National Park (Arizona)
Operator/management Xanterra Parks and Resorts
Architect Charles Whittlesey
Openingsdatum 1905
Aantal kamers 78 (oorspronkelijk 103)
Portaal  Portaalicoon   Toerisme

Het El Tovar Hotel is een historisch hotel dat zich op de South Rim van de Grand Canyon in de Amerikaanse staat Arizona bevindt. Het gebouw werd ontworpen door Charles Frederick Whittlesey, hoofdarchitect van de Atchison, Topeka and Santa Fe Railway, en opende in 1905. Het El Tovar Hotel maakte deel uit van een keten van hotels en restaurants, Harvey House, die uitgebaat werden door de Fred Harvey Company en de spoorwegmaatschappij. Het hotel fungeerde als noordelijke terminus van de Grand Canyon Railway, een voormalige tak van de Santa Fe-spoorwegen. El Tovar is een van de weinige Harvey House-hotels die nog steeds als hotel dienen. Het gebouw is een vroeg voorbeeld van de rustieke architectuur van de Amerikaanse nationale parken.

Zicht op het El Tovar Hotel (het bruine gebouw) met daarachter het Hopi House. De gebouwen links in beeld zijn de Kachina en Thunderbird Lodges.

Het Hopi House, ontworpen door Mary Colter, bevindt zich tegenover de ingang van het hotel en opende in hetzelfde jaar. Beide bouwwerken maken deel uit van het Grand Canyon Village Historic District, waartoe ook de Lookout Studio en Bright Angel Lodge behoren.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]