Elden Ring

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Elden Ring
Elden Ring
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar FromSoftware
Uitgever Bandai Namco Entertainment
Datum van uitgave 25 februari 2022
Genre Actie-avonturenspel
actierollenspel
Spelmodus singleplayer, multiplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 16
Platform Windows
Xbox One
PlayStation 4
PlayStation 5
Xbox Series
Steam
Media optische schijf, download
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Elden Ring is een actie-avonturenspel dat op 25 februari 2022 uitkwam voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Steam. Het spel werd ontwikkeld door FromSoftware en uitgebracht door Bandai Namco Entertainment.

Het computerspel werd in samenwerking met fantasyauteur George R. R. Martin ontwikkeld, die delen van het script schreef en de spelomgeving bedacht.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Elden Ring vindt plaats in een gebied genaamd de "Lands Between". Na de vernietiging van de Elden Ring zijn de scherven verspreid in het landschap. Het rijk wordt geregeerd door nakomelingen van koningin Marika the Eternal, die elk een scherf van de Elden Ring bezitten en hen bezeten van macht hebben gemaakt. De speler moet als Tarnished het koninkrijk doorkruisen om alle Great Runes te vinden, om zo de Elden Ring te herstellen en de Elden Lord te worden.

Spel[bewerken | brontekst bewerken]

In het openwereldspel kan de speler vrij de wereld verkennen en keuzes maken. De gameplay bestaat uit gevechten met vijanden, het plunderen van voorraden, berijden van paarden, dialogen met NPC's, het versterken van de uitrusting en het leren van magische spreuken.

Het spel richt zich op de gevechten en verkenning in de spelwereld. Er zijn elementen uit andere speltitels van FromSoftware terug te vinden, zoals die uit de Souls-serie, Bloodborne en Sekiro.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Recensiescore
Recensieverzamelaar Score
Metacritic 94% (PC)
97% (PS5)
96% (XBSX)
Publicist Score
Destructoid 10
Eurogamer Essentieel
Game Informer 10
IGN 10
PC Gamer (VS) 90%
Power Unlimited (PS5) 90/100[1]

Elden Ring ontving zeer positieve recensies.[2][3][4][5] Men prees het verkenningsgedeelte, verhaal, de wapens en snelreisfunctie, de spelwereld en grafische presentatie. Enige kritiek was er op de wereldkaart, die het hoogteverschil niet altijd goed overbrengt.

Op Metacritic, een recensieverzamelaar, heeft het spel een gemiddelde score voor alle platforms van 95,6%. Het spel kwam hiermee op de 31e plek als een van de best beoordeelde spellen ooit op de website. [6]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]