Emilia Bonkel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Emilia Suzanna Bonkel
Personage uit Harry Potter
Voorzitter Wikenweegschaar, Hoofd van de Afdeling Magische Wetshandhaving
Engelse naam Amelia Susan Bones
Geslacht Vrouw
Gestorven juli 1996
Haar Bruin
Oogkleur Marineblauw
Afdeling Huffelpuf (eventueel)
Afstamming Volbloed
Trouw aan Ministerie van Toverkunst
Filmvertolker Sian Thomas
Personage vanaf het vijfde boek
Portaal  Portaalicoon   Harry Potter

Emilia Suzanna Bonkel (Engels: Amelia Susan Bones) is een personage uit de Harry Potter-boekenreeks van de Britse schrijfster J.K. Rowling.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

"Madame" Bonkel is de tante van Suzanne Bonkel, een jaargenote van Harry Potter. Ze is voorzitter van de Wikenweegschaar en behandelde ook de zaak waarin Harry moest voorkomen wegens Ongeoorloofd Spreukgebruik ten overstaande van een Dreuzel, nadat hij een Patronusbezwering had uitgesproken om zijn neef Dirk Duffeling en zichzelf te redden van twee Dementors. Madame Bonkel sprak tijdens de zitting haar bewondering uit over het feit dat zo'n jonge tovenaar (Harry was destijds net vijftien jaar oud) al een Patronusbezwering beheerste.

Aan het begin van het zesde boek komen we erachter dat Madame Bonkel is vermoord, hoogstwaarschijnlijk (althans volgens de lezing van Cornelis Droebel, de Minister van Toverkunst) door Heer Voldemort zelf. Droebel vertelt de "Dreuzelpremier" dat Voldemort weer leeft en dat ook de Dreuzelwereld in gevaar is, en tijdens dat gesprek blijkt dat de moord op Madame Bonkel ook in de Dreuzelwereld niet onopgemerkt is gebleven. In de Dreuzelwereld is echter geen verklaring gevonden voor het feit dat haar lichaam is gevonden in een huis waarvan de sloten op de deuren van binnenaf op slot gedraaid waren.